, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ζητούν από Μητροπολίτη 2 εκατ. ευρώ γιατί ο γιος τους έγινε μοναχός

ImageHandler (2)
Αγωγή εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου και του Κύπριου Γενικού Εισαγγελέα εκδικάζεται στα κυπριακά δικαστήρια με ενάγοντα τον πατέρα νεαρού μοναχού που βρίσκεται από το 2002 στο Μοναστήριο της Παναγίας του Μαχαιρά στη Κύπρο.
Εναγόμενος ήταν και ο τέως Ηγούμενος του Μοναστηριού ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον Πατριάρχη Πέτρο όταν κατέπεσε το ελικόπτερο Σινούκ που τους μετέφερε στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα με τη κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος” οι γονείς του μοναχού ζητούν ως αποζημίωση 2.000.000 για προσηλυτισμό του παιδιού τους που σήμερα είναι 41 ετών.
Ζητούν επίσης δήλωση του Δικαστηρίου ότι οι πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με τις οποίες ο μοναχός δεν μπορεί να αποχωρήσει από το μοναστήρι παρά μόνο αν υπάρξει αποχρών λόγος, δεν δικαιούται σε προσωπική περιουσία και είναι υποχρεωμένος να διανείμει την περιουσία του ή να τη μεταβιβάσει, είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ακόμα ζητούν την έκδοση δικαστικών διαταγμάτων που να διατάσσει τους εναγόμενους να αφήσουν ελεύθερο τον γιο τους, αφού αυτός δεν διαμένει στη Μονή Μαχαιρά αυτοβούλως και κατόπιν ελεύθερης και ανεπηρέαστης επιλογής.
Οι γονείς καταφέρονται παράλληλα εναντίον του Μητροπολίτη Αθανασίου ότι προσηλύτισε τον γιο τους στον μοναχισμό και ότι κατακρατείται ο γιος τους χωρίς τη θέλησή του στο Μοναστήρι, όπου επιβάλλεται στρατιωτικού τύπου περιορισμός ατομικών ελευθεριών.
Η αγωγή στρέφεται και εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα ως εκπροσώπου της Πολιτείας, η οποία παρέλειψε να λάβει επαρκή μέτρα για αποτροπή του προσηλυτισμού.

#Tags: Κύπρος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.