Κόντρα για το μέλλον της εφημερίδας «Μακεδονία» - Karfitsa.gr
Media

Κόντρα για το μέλλον της εφημερίδας «Μακεδονία»

makedonia-efimerida-600x350Σε φραστικό επεισόδιο εξελίχθηκε η συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, επίκαιρης ερώτησης για την πορεία του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Την επίκαιρη ερώτηση απηύθυνε στην κυβέρνηση η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία ζήτησε να προχωρήσει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και βιωσιμότητας του συγκροτήματος, ύψους 11 εκατ. ευρώ. Η απάντηση του παριστάμενου υφυπουργού Ανάπτυξης, Παναγιώτη Μηταράκη, ήταν ότι δεν προτίθεται να παρανομήσει για χάρη κανενός και θα αναμείνει την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, διότι «τα 11 εκατομμύρια είναι λεφτά του ελληνικού λαού».

Η βουλευτής επισήμανε ότι στην επιχείρηση απασχολούνται 130 εργαζόμενοι και κατηγόρησε τον υφυπουργό ότι, ενώ η χρηματοδότηση είχε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκείνος υπαναχώρησε, κρατώντας τον φάκελο στο γραφείο του.

«Συμφωνώ απόλυτα ότι η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μια ιστορική εφημερίδα της Βορείου Ελλάδος. Έχει παίξει ένα σημαντικότατο ρόλο και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και εξήγησε ότι η εταιρεία είχε υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο ειδικό πλαίσιο αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων, με το Ν. 3299/2004. Διευκρίνισε, όμως, ότι αυτό το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από λεφτά του ελληνικού λαού και όχι από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ο κ. Μηταράκης ανέφερε, επίσης, ότι έχει στα χέρια του αρνητική εισήγηση από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου, με δεδομένο ότι το αίτημα υπαγωγής υπεβλήθη από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δέκα μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία. Όπως ωστόσο τόνισε ο υφυπουργός, ο φάκελος δεν κλείνει, καθώς όλα τα στοιχεία τα έχει διαβιβάσει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με δεδομένο ότι το εκδοτικό συγκρότημα έχει τα δικά του επιχειρήματα και, συνεπώς, αναμένει την απάντηση.

Η φράση της κ. Γιαταγάνα, ότι κρύβονται συμφέροντα πίσω από την υπαναχώρηση του κ. Μηταράκη, προκάλεσε αντιπαράθεση στην αίθουσα. Π. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Αναμένω την απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αν προτείνετε παρανόμως να βγάλω από το κρατικό ταμείο 11 εκατομμύρια και να τα δώσω σε έναν εκδοτικό οίκο, ενώ έχω αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας, παρακαλώ καταθέστε τροπολογία να τα δώσουμε.

ΧΡ. ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ: Πάψτε να υποκρίνεστε ότι συμμερίζεστε την αγωνία των εργαζομένων στην ιστορική αυτή εφημερίδα. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το υπουργείο σας και προχώρησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εξυπηρετώντας σχέδια, σκόπιμα πάτε να κλείσετε τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Εξυπηρετείτε τα ξένα συμφέροντα -τον κ. Ράιχενμπαχ συγκεκριμένα, που βρίσκεται πίσω από το υπουργείο σας- που θέλουν να ξεπουλήσουν όλη τη Μακεδονίας μας. Έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι τον Ιούλιο προγραμματίζετε να το πουλήσετε, μαζί με το όνομα της Μακεδονίας μας, στον κ. Σόρος και στα συμφέροντα του. Θα λογοδοτήσετε στα ποινικά δικαστήρια για εσχάτη προδοσία.

Π. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Δεν σας επιτρέπω να μιλάτε σε μια κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά για το θέμα «Μακεδονία», γιατί οι θέσεις μας για τη Μακεδονία είναι σταθερές και επικράτησαν και παρέμειναν εδώ και δεκαετίες. Εδώ, όμως, έχουμε ένα ζήτημα.

Πρώτη φορά βλέπω βουλευτή τόσο αγχωμένο για να παραδώσω παρανόμως 11 εκατομμύρια σε εκδοτικό οίκο. Τι μου ζητάνε; Να παρανομήσω και να δώσω λεφτά σε έναν εκδοτικό οίκο. Εγώ δεν εκβιάζομαι. Δεν παρανομώ για χάρη κανενός.

toxrima.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ