Κορκίδης: Μειωμένη η κίνηση στα ανοικτά καταστήματα - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Κορκίδης: Μειωμένη η κίνηση στα ανοικτά καταστήματα

Μέχρι τις 20:00 ανοιχτά τα καταστήματα - Μέχρι τις 18:00 τα σούπερ μάρκετ

113402-107608-katastimata


Οι τουρίστες και ελάχιστοι καταναλωτές είναι αυτοί που κάνουν βόλτα στα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή, και εν μέσω εκπτώσεων, όπως δηλώνουν οι έμποροι που άνοιξαν σήμερα τα καταστήματά τους.

Η ΕΣΕΕ ολοκληρώνει σήμερα 20 Ιουλίου την έρευνά της για το μέτρο των επτά Κυριακών και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής. Εντούτοις, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων αποδεικνύεται ότι οι επτά Κυριακές, από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά.

“Υπ΄ αυτήν την έννοια, η εμμονή στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών φαντάζει περισσότερο «ιδεοληψία» αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά «πολιτική» που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας” όπως αναφέρεται στη σχετική συνοδευτική επιστολή της ΕΣΕΕ με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη της.

Όπως σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης η εικόνα της αγοράς σήμερα επιβεβαιώνει την εκτίμηση της συνομοσπονδίας ότι το μέτρο των Κυριακών πρέπει να είναι στοχευμένο. Η κίνηση είναι μειωμένη και σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν μαγαζιά που δεν άνοιξαν.

Μέχρι τις 8 το βράδυ θα μπορούν να είναι ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα ενώ τα σούπερ μάρκετ έχουν γνωστοποιήσει ότι θα λειτουργήσουν μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του έχει δηλώσει ότι παραμένει σταθερός και αμετακίνητος στη θέση του για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας μόνο τις 7 παραγωγικές Κυριακές του χρόνου, όπως αυτές περιγράφονται στην παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013 και συστήνει στους εμπόρους της Αθήνας να συνεχίζουν να εφαρμόζουν το νόμο. Μάλιστα, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι στην αγορά της Αθήνας η επόμενη εργάσιμη Κυριακή θα είναι η 2α Νοεμβρίου 2014.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ