Κορυφαίος υπουργός "καρφώνει" Βαρουφάκη: "Ήθελε να κλείσει η συμφωνία του Σαμαρά" - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

Κορυφαίος υπουργός “καρφώνει” Βαρουφάκη: “Ήθελε να κλείσει η συμφωνία του Σαμαρά”

Αποκαλύψεις ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα!

tsipras-pappas-psifoforia-adeies-tv

Τον Γιάνη Βαρουφάκη επιχείρησε να «αδειάσει» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα.

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε πως το Φεβρουάριο του 2015 ο τότε υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε να κλείσει η νέα κυβέρνηση τη συμφωνία που διαπραγματευόταν η προηγούμενη του Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή να κλείσει η πέμπτη αξιολόγηση με τους όρους που είχε αποδεχτεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν οδυνηρό», ότι η κυβέρνηση είχε νωπή λαϊκή εντολή και ότι η απόφασή να πάρει παράταση για να διαπραγματευτεί ήταν η σωστή.

«Ήταν μία πολύ φρέσκια κυβέρνηση και υπήρχαν εισηγήσεις από το οικονομικό επιτελείο και τον (τότε) υπουργό Οικονομικών να υπογράψουμε τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος. Νομίζω θα ήταν μία οδυνηρή επιλογή την οποία ευτυχώς αποφύγαμε και φτάσαμε στην επέκταση εκείνης της συμφωνίας» σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Ερωτηθείς για την τελική συμφωνία, τόνισε ότι «ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί», επιμένοντας ότι «το δημοψήφισμα ήταν απαραίτητο».

Τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Όπως δήλωσε επίσης στην ΕΡΤ, ο Γιάνης Βαρουφάκης, επέμενε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ