, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα για τον θάνατο του Prince

Έγγραφα του Δικαστηρίου αποκαλύπτουν το πώς ο Prince έκρυβε τον εθισμό του σε συνταγογραφούμενα παράνομα οπιοειδή παυσίπονα πριν από το θάνατό του.
Μπουκάλια με παυσίπονα οξυκωδόνης μεταμφιεσμένα σε βιταμίνη C και ασπιρίνες βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στην τελευταία κατοικία του καλλιτέχνη στο Πάρκο Πέσλεϋ.
Τα έγγραφα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα δείχνουν λεπτομέρειες για το πώς ο Prince λάμβανε συνταγές οπιοειδών υπό την επωνυμία του σωματοφύλακά του, προκειμένου να συντηρήσει τον εθισμό του στο φάρμακο.
Ο Δρ Michael Todd Schulenberg φέρεται να είπε σε κατάθεσή του ότι είχε γράψει τουλάχιστον μία συνταγή για οξυκωδόνη στο όνομα του Κερκ Τζόνσον, φίλου και σωματοφύλακα του Prince, με σκοπό την «προστασία της ιδιωτικής ζωής» του καλλιτέχνη.
Ωστόσο, η δικηγόρος του γιατρού, Amy Conners, το αμφισβήτησε σθεναρά, αναφέροντας σε δήλωση της πως ο γιατρός «ούτε συνταγογράφησε απευθείας στον Prince οπιοειδή, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με την πρόθεση να δοθούν στον Prince».
Αν και οι πληροφορίες είναι χρήσιμες για την έρευνα σχετικά με την τυχαία υπερδοσολογία του καλλιτέχνη, τα ευρήματα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το φάρμακο το οποίο τελικά οδήγησε στο θάνατό του.
Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει πώς έλαβε την φαιντανύλη, συνθετικό οπιοειδές, η οποία είναι 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη.
Η φαιντανύλη χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή πλαστών χαπιών τα οποία στη συνέχεια πωλούνται ως οξυκωδόνη στη μαύρη αγορά.
Ο Prince βρέθηκε νεκρός στο ασανσέρ του σπιτιού του στο Τσέινχασεν της Μινεσότα, στις 21 Απριλίου του περασμένου έτους.