17:22, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Τι παθαίνουμε στο σεξ όταν έχει πολύ κρύο

Οι μέρες που διανύουμε είναι από τις πιο κρύες μέρες του έτους. Αλήθεια τι συμβαίνει με το σεξ όταν έχει πολύ κρύο; Αν και πολλοί σεξολόγοι υποστηρίζουν πως η παραμονή του ζευγαριού στο σπίτι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ιδιαίτερα τις μέρες που χιονίζει ή βρέχει και αποτρέπει τις εξόδους και τις κοινωνικές δραστηριότητες μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για να ζεστάνουμε κάτω από τα παπλώματα τη σχέση μας, κάποιοι ιατροί τονίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις του κρύου στη σεξουαλική μας ζωή.
Οι ειδικοί  αυτοί λοιπόν τονίζουν πως το κρύο μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τη διάθεση τη σκέψη και τις πράξεις μας αλλά και την σεξουαλική μας ζωή. Το καταχείμωνο, υποστηρίζουν, μειώνεται κατά πολύ η παραγωγή τεστοστερόνης στον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να μη θέλουμε να κάνουμε πολύ σεξ. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται στο βόρειο ημισφαίριο κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των συλλήψεων πραγματοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μια ακόμα έρευνα που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Bild, υποστηρίζει πως το φως του ηλίου παίζει ρόλο στην ερωτική μας ζωή. Έτσι, η ερωτική αφύπνιση του οργανισμού έρχεται την άνοιξη οπότε και αρχίζουν να μεγαλώνουν οι ημέρες. Τον Μάρτιο ειδικά, η διάθεση για σεξ βρίσκεται στο ζενίθ: Το 90% των αδέσμευτων ανδρών στη συγκεκριμένη μελέτη δηλώνουν πρόθυμοι και έτοιμοι για μεγάλες σεξουαλικές επιδόσεις. Την περίοδο αυτή, τα επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνονται έως και 30%.
Πάντως ας μη ξεχνάμε και μια παλαιότερη έρευνα  που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Perception το 2014 σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες είναι πάρα πολύ ποθητές το χειμώνα ειδικά και ανάβουν την ερωτική επιθυμία στον άνδρα ακριβώς επειδή εκείνος ποθεί να ξεγυμνώσει το βαριά ντυμένο σώμα τους και έχει μεγάλο πόθο για να ανακαλύψει την κρυμμένη ομορφιά του.
boro.gr