, Τρίτη
21 Μαρτίου 2023

Αυτά τα πράγματα «μισεί» ο σκώρος!

Καμία νοικοκυρά δεν αγαπάει τους σκώρους όσο φιλόζωη και αν είναι! Για να μην χρειαστεί, λοιπόν, να έρθετε αντιμέτωποι με σκώρους στη ντουλάπα σας, δείτε ποια πράγματα «μισούν» οι σκώροι και φροντίστε να τα αποκτήσετε άμεσα.
Ο σκώρος των υφασμάτων «μισεί» τον ήλιο και το φως αλλά αγαπάει την υγρασία και τα σκοτεινά μέρη. Γι’αυτό φροντίστε να αερίζετε τακτικά τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σας και βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένοι από υγρασία. Μπορείτε αν θέλετε να μονώσετε τα συρτάρια και τους πάτους την ντουλάπας σας (έστω και πρόχειρα) με λίγη λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
 

Ξύλινες και πλαστικές κρεμάστρες Οι ξύλινες κρεμάστρες απωθούν τον σκώρο και είναι η καλύτερη επιλογή για το κρέμασμα των ρούχων αλλά και για την αποθήκευσή τους. Επειδή είναι λίγο πιο ακριβές από τις πλαστικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μερικές πλαστικές ώστε να μην είναι όλες ξύλινες.
Αιθέρια έλαια Κάποιες μυρωδιές είναι απωθητικές για τους σκώρους και σας τις αποκαλύπτουμε! Η λεβάντα, το θυμάρι και η μέντα είναι 3 μυρωδιές που οι σκώροι δεν αγαπάνε ιδιαίτερα και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε είτε σε αιθέρια έλαια ή ακόμα και σε αποξηραμένα άνθη που θα κλείσετε μέσα σε μικρά πουγγιά. Το σανταλόξυλο είναι ακόμα μια μυρωδιά που απωθεί τον σκώρο. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε λίγο βαμβάκι και τοποθετήστε το σε διάφορα σημεία της ντουλάπας σας.
Φλούδες κέδρου Αυτό το αρωματικό δέντρο είναι θαυματουργό εναντίον του σκώρου. Απλά βάλτε μερικές φλούδες κέδρου σε ένα σακουλάκι και κρεμάστε το στην ντουλάπα σας. Ο σκώρος θα απομακρυνθεί εύκολα και γρήγορα!

Μπαχαρικά Βάλτε λίγο γαρίφαλο μέσα σε κάθε τσέπη παντελονιού, παλτού και γενικά σε διάφορα ρούχα. Το γαρίφαλο μυρίζει όμορφα και θα δώσει ένα διακριτικό άρωμα στα ρούχα σας ενώ ταυτόχρονα θα απωθήσει τον σκώρο.
Θερμοκρασία Ένας ακόμα εχθρός του σκώρου είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σκώροι γονιμοποιούνται στη ζέστη.

Σαπούνι Λίγο σαπούνι μέσα σε ένα κομματάκι γάζας θα διώξει τους σκώρους μακριά και θα προστατέψει τα ρούχα σας. Επιπλέον, θα τους δώσει μια υπέροχη μυρωδιά που θα τα ανανεώσει και τους προσθέσει φρεσκάδα!
Καθαριότητα Αν καθαρίζετε, αερίζετε και φροντίζετε την ντουλάπα σας τακτικά τότε ο σκώρος δεν πρόκειται να εμφανιστεί ποτέ στις ζωές σας! Επίσης, θέλει προσοχή στην αποθήκευση των ρούχων ώστε να μην μαζεύετε ρούχα που δεν έχετε προηγουμένως πλύνει και αερίσει. spirossoulis.com