, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αν φοράτε αυτό το χρώμα θα νιώθετε πιο ελκυστικοί

ΦΩΤΟ bigstockphoto.com

Φαίνεται ότι το τραγούδι που έλεγε «βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά», είναι πιο σοφό από όσο νομίζαμε, αφού πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το κόκκινο είναι το χρώμα που μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Ερευνητές από την Γερμανία, παρατήρησαν τη συμπεριφορά 180 φοιτητών όταν εκείνοι φορούσαν είτε μπλε, είτε κόκκινες μπλούζες. Κατά τη διάρκεια του πειράματος , οι επιστήμονες παρατήρησαν τη συμπεριφορά των φοιτητών όταν κοιτούσαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Στη συνέχεια, οι εθελοντές απάντησαν σε μία σειρά από ερωτήσεις.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι φορούσαν κόκκινο χρώμα ένιωθαν πιο ελκυστικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επιπλέον, ένιωθαν περισσότερο σέξι.
Παρ’ ολ’ αυτά η «επίδραση του κόκκινου» όπως ονομάζεται μπορεί να μην λειτουργεί σε όλους. Ορισμένοι, που είναι πιο ντροπαλοί ή δεν απολαμβάνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο μπορεί να βλέπουν τον εαυτό τους διαφορετικά αν φοράνε κόκκινο χρώμα. Η αντίληψη αυτή, όμως, μπορεί να ξεφτίσει με τον καιρό, σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας.
«Πρέπει να εξετάσουμε αν και πως επιδρούν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας», ανέφερε η συγγραφέας της έρευνας, Anne Berthold, και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. «Επιπλέον, είναι πιθανό η επίδραση να εξαφανίζεται αν κάποιος φορά κόκκινο κάθε μέρα.»
Η Berthold ανέφερε επίσης ότι η αυτοπεποίθηση μπορεί να μην οφείλεται τόσο στο κόκκινο χρώμα, όσο στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα χρώμα που τραβά την προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο νιώθει πιο ελκυστικό επειδή νιώθει ότι το προσέχουν περισσότερο.
Φυσικά το δείγμα των 180 ατόμων δεν είναι αρκετό για να βγουν ακριβή αποτελέσματα και απαιτείται περαιτέρω έρευνα.
Πηγή huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.