, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Οι Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν σε γαστρονομικό event με ελληνικά προϊόντα (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονικείς γεύτηκαν πιάτα που θα ταξιδέψουν πέρα από την Ελλάδα
Της Φ.Βλαστού
Προϊόντα από όλη την Ελλάδα ταξιδεύουν έχοντας έναν κοινό προορισμό, την κουζίνα και το πιάτο των πελατών του ψητοπωλείου Λάδι και Ρίγανη. Κρέατα, πίτες, λάδι και άλλες τοπικές πρώτες ύλες έχουν βρει το «σπίτι» τους σε ένα από τα επτά καταστήματα της επιχείρησης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Καταστήματα του συγκεκριμένου χώρου εστίασης λειτουργούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της Κύπρου, αλλά και σε Σόφια, Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ, Έσσεξ, μεταφέροντας την ελληνική γεύση και επιχειρηματικότητα εκτός των εγχώριων συνόρων. Το γεγονός ότι με την πρώτη ματιά δεν θυμίζει ένα απλό ψητοπωλείο, διότι έχει καταφέρει να συνδυάζει την σύγχρονη αισθητική με την ποιοτική παραδοσιακή γεύση είναι το «πάντρεμα» που έχει οδηγήσει στην επιτυχία.

Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο μπορείς να βρεις από το απλό σουβλάκι μέχρι rib eye. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα από τα μαγαζιά που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην οδό Ικτίνου, αποκαλύφθηκαν σε ένα γαστρονομικό event οι νέες προσθήκες στο μενού. Για παράδειγμα τα αυγά με καβουρμά και φρέσκες τηγανιτές πατάτες, λουκάνικο Τζουμάγιας με πουρέ καρότου και τζίντζερ, φαχίτας με γύρο και ταλιάτα και γιαουρτλού με κεμπάπ και ψητά λαχανικά.

Ο Μπάμπης Σγουρίδης, υπεύθυνος μάρκετινγκ και ανάπτυξης δικτύου του ομίλου PATAFRITAS Α.Ε. μιλώντας στην Karfitsa για τα νέα πιάτα του μενού είπε ότι: «θεωρήσαμε ότι πρέπει να κάνουμε επέκταση του μενού μας, αν και ήταν ήδη αρκετά πλούσιο. Ξεκινώντας από αυτό το κατάστημα μας. Από διάφορες αλλαγές στον χώρο, από το self service που έγινε full service». Όσον αφορά την προέλευση των πρώτων υλών τους ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε ότι: «όλοι μας οι προμηθευτές είναι διακεκριμένοι από όλη την Ελλάδα. Τα κρέατα για παράδειγμα έρχονται από περιοχές όπως η Φλώρινα και η Θεσσαλία. Τα προϊόντα μας δεν είναι απαραίτητα από έναν και μόνο προμηθευτή. Είναι μοιρασμένος ο χάρτης ανάλογα, όποιος έχει για το καλύτερο προϊόν στο είδος που θέλουμε». Αν και στο άκουσμα της λέξης ψητοπωλείο ο νους πάει στο κρέας το συγκεκριμένο ψητοπωλείο καλύπτει τις ανάγκες, σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη και των vegetarian.
Για το τι προτιμούν οι καταναλωτές ο ίδιος απάντησε ότι: «ο κόσμος είναι μοιρασμένος μεταξύ γύρου και σουβλάκι χοιρινό. Έχει όμως ξεκινήσει να έχει και άλλες επιλογές».

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΥΛΒΙΑ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΑΔΙΝΗ

KΑΤΣΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΙΚΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑΛΙΔΟΥ. ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.