, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιατί ο γιος του μάνατζερ των Sex Pistols έβαλε φωτιά σε συλλογή αξίας 5 εκ. λιρών!

H συλλογή αναμνηστικών θεωρείται ότι άξιζε 5 εκατ. λίρες -και πυρπολήθηκε σε βάρκα που έπλεε στον Τάμεση (Φωτογραφία: Reuters )

Αναρχία πάνω στον Τάμεση: Με μία ισχυρότατη και… κυριολεκτικά φλογερή δήλωση αντίθεσης στην «αρρωστημένη νοσταλγία», ο γιος του μάνατζερ των Sex Pistols έβαλε φωτιά σε συλλογή αναμνηστικών του πανκ θεωρούμενης αξίας 5 εκατ. λιρών.
H πυρπόληση ήταν διαμαρτυρία για την εμπορευματοποίηση του πανκ με φόντο την 40ή επέτειο του ιστορικού ντεμπούτου των Sex Pistols, του Anarchy in the UK.
O Τζο Κορ, γιος του τέως μάνατζερ του συγκροτήματος Μάλκομ ΜακΛάρεν και της σχεδιάστριας Βίβιαν Γουέστγουντ, μάζεψε την οικογενειακή συλλογή με διάφορα αυθεντικά αναμνηστικά, τα έβαλε σε σκάφος που έβγαλε στον Τάμεση και του έβαλε φωτιά.
«Το πανκ ποτέ δεν σκόπευε να είναι νοσταλγικό» είπε ο Κορ, όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας από τις όχθες του Τάμεση. «Έχει μετατραπεί σε άλλο εργαλείο μάρκετινγκ για να πουλήσεις σε κάποιον αυτό που δεν χρειάζεται» είπε.
Στη Βρετανία «γιορτάζονται» αυτή την εποχή τα 40 χρόνια του πανκ κινήματος με τη σειρά εκδηλώσεων και αφιερωμάτων της διοργάνωσης Punk London. Η διοργάνωση έχει την οξύμωρη υποστήριξη του δημάρχου του Λονδίνου και του Βρετανικού Συμβουλίου.
Ο ίδιος ο Κορ ηγείται του… αντικινήματος «Κάψτε το Punk London», που αντιδρά στους εορτασμούς.
Η συλλογή του Κορ, στην οποία συγκαταλέγονται και σπάνιες ηχογραφήσεις των Sex Pistols, θα καίγεται «τμηματικά» τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.