, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιατί πρέπει να βάζεις μία κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν σου;

Η χρήση καλλυντικών προϊόντων αλλά και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι εκτός από τους πόρους της επιδερμίδας του προσώπου μας, φράζουν και αυτούς που βρίσκονται στο τριχωτό του κεφαλιού μας, με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τους θύλακες των τριχών να αναπνέουν.
Φυσικά, αν το hairstyling είναι μέσα στην καθημερινότητά σου, η κατάσταση χρήζει πιο άμεσης αντιμετώπισης, μιας και η υγεία των μαλλιών σου εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την καλή κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής!

Κι ενώ στην αντίστοιχη περίπτωση της επιδερμίδας του προσώπου, η απολέπιση και η τόνωση είναι τα δύο πρώτα βασικά βήματα… τι γίνεται με τα μαλλιά μας;
Η ζάχαρη θα δώσει τη λύση και μάλιστα αυτός είναι ο λόγος που σύμφωνα με την Francesca Fusco, δερματολόγο του Wexler Dermatology της Νέας Υόρκης θα πρέπει να ξεκινήσουμε να την προσθέτουμε στο σαμπουάν μας!
8 unknown uses of sugar 2
Σύμφωνα με την ίδια, μία κουταλιά ζάχαρης και μερικά λεπτά μασάζ αρκούν για να κάνουμε ήπια απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής μας, να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να αποκτήσουμε λαμπερά και υγιή μαλλιά, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ! Έτσι, η επιδερμίδα θα απορροφήσει τόσο τα απαραίτητα συστατικά του σαμπουάν, όσο και του conditioner ή κάποιας μάσκας.
woman washing hair
Στον αντίποδα, αρκετοί hair experts υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις εξειδικευμένες θεραπείες και τα προϊόντα, ωστόσο είναι ό,τι πιο φυσικό-ανέξοδο μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μέσα σε λίγα λεπτά! Θα το δοκίμαζες;queen.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.