, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η live σκηνή της Θεσσαλονίκης- Ποιοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν αυτή την εβδομάδα

Επιμέλεια: Φιλίππα Βλαστού

SΣVEMA
H ομάδα Sσvema παρουσιάζει την τέταρτη παραγωγή της «’Ένα ταξίδι», στο Studio 29A, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου. Ώρα 21:15. Τιμή γενικής εισόδου 6 ευρώ.
Δύο χορεύτριες και πέντε μουσικοί ταξιδεύουν το κοινό με τον δικό τους τρόπο, μέσα με χορό, ζωντανή μουσική και video art που συνθέτουν ένα ταξιδιάρικο παζλ συναισθημάτων.
Πρωτότυπη μουσική: Φώτης Παντελιάδης και Χρήστος Μπαχτσεβανίδης. Στην παράσταση ακούγονται και διασκευές από Bjork, M.Manson, PJ Harvey,Clutch κ.α. Σύλληψη: Ελένη Γουγουτσά. Χορεύουν οι: Δέσποινα Γκούρλη, Ελένη Γουγουτσά. Τραγούδι: Κατερίνα Πλωμαρίτη. Μουσικοί οι: Β.Βασιλικός-κρουστά, Θ.Θεοδοσιάδης-μπάσο, Χ.Μπαχτσεβανίδης και Φ.Παντελιάδης-ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα.

MATT ELLIOTT
Ο Matt Elliott επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα live, το Σάββατο 13 Μαΐου, στην Μαύρη Τρύπα. Ώρα 22:00. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση στα 12 ευρώ και στο ταμείο 15 ευρώ.
Ο καλλιτέχνης είναι γεννημένος στο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας, ξεκίνησε την προσωπική του καριέρα το 1996 ως Third Eye Foundation με την κυκλοφορία του Semtex στην ανεξάρτητη εταιρία Linda’s Strange Vacation. Με αυτό το όνομα κυκλοφορεί ακόμα 5 άλμπουμ και καταξιώνεται στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.
Το 2003 κυκλοφορεί πλέον ως Matt Elliott το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ The Mess We Made στην Domino και συστήνει στο κοινό τον καινούργιο του ήχο ο οποίος κινείται σε φολκ μοτίβα με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και φυσικά των ιδιαίτερων και μελαγχολικών φωνητικών του. Ακολουθεί η τριλογία του Drinking Songs (2005), Failing Songs (2006) και Howling Songs (2008) στη γαλλική δισκογραφική εταιρεία Ici d’ailleurs.
To 2010 κάνοντας μια στροφή προς πιο πειραματικές φόρμες επανεμφανίζεται ως Third Eye Foundation και παρουσιάζει το The Dark. Μετά από 3 χρόνια συνεχίζει τις κυκλοφορίες του ως Matt Elliott με το The Broken Man (2011) και το Only Myocardial Infarction Can Break Your Heart (2013). Ο τελευταίος του δίσκος The Calm Before δεν αποτελεί απλά μια λογική συνέχεια των προηγούμενων δουλειών του αλλά αποκαλύπτει την εξέλιξη του τόσο σε μουσικό όσο και σε στιχουργικό επίπεδο.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΙΣΣΗΣ
Ο Μπάμπης Στόκας και ο Κώστας Παρίσσης θα βρεθούν στην μουσική σκηνή του Mύλος Club, το Σάββατο 13 Μαΐου. Ώρα προσέλευσης 21:30 και έναρξης 22:30. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ. Στην προπώληση και το φοιτητικό κοστίζουν 10 ευρώ. Σημεία Προπώλησης: Σάρωθρον, Stereodisc, Harry’s Spot (Σβώλου), Έντεχνον, Καφέ Διώροφο (Καλαμαριά). Στο εισιτήριο δεν περιλαμβάνεται ποτό και είναι μόνο είσοδος θεάματος της συναυλίας, καθώς και δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο την σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία, συναντάει τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι. Οι δύο τραγουδοποιοί με νέους μουσικούς συνοδοιπόρους, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα από τους Πυξ Λάξ και τα Υπόγεια Ρεύματα μέχρι τις προσωπικές τους δισκογραφίες, αλλά και τραγούδια φίλων που έχουν αγαπήσει.

NOMIK
Την Παρασκευή 19 Μαΐου στην Αυλαία, ο Nomik-frontman του ελληνικού psych Rock συγκροτήματος Sleepin Pillow και παλαιότερα των Universal Trilogy θα παρουσιάσει στο κοινό για πρώτη φορά το debut solo album του με τίτλο “I Ain?t Gonna Be A King”. Ώρα έναρξης στις 21:00. Τιμή εισόδου 8 ευρώ.

KAKO SYNAPANTIMA/SOUL FIRE/ANIMATION
Οι Kako Synapantima, Soul Fire και Animanation θα βρεθούν στον πολυχώρο WE, την Παρασκευή 19 Μαΐου. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 22:00. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.
To κομμάτι του Lee “Scratch” Perry’s και 70‘s classic, “Soul Fire”, ήταν η σπίθα για τον τραγουδιστή Βασίλη Σαββόπουλου a.k.a “Jah Smiley” που αποφάσισε να δώσει αυτό το όνομα στους “Soul Fire”, την πρώτη reggae μπάντα στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε στην αρχής των 90’s.
Από το 2004 έως σήμερα το σχήμα “Κακό Συναπάντημα” εξελίχθηκε σε 9-μελή reggae-dub μπάντα. Βασικό στοιχείο τους ο κοινωνικός – ελληνικός στίχος – συνέχεια μιας δεκαπενταετούς πορείας των ιδρυτικών μελλών του (Ste & Northical), καθώς και ο αγγλικός στίχος με τον οποίο πειραματίζονται από το 2004. Επιρροές όλης της παρέας εισχωρούν στη μουσική και την ενορχήστρωση κάνοντας την πολυμορφική και πλέον χαρακτηριστική.
Οι Animanation είναι οκτώ μουσικοί που καταλαμβάνουν τη σκηνή με τους tropical ήχους τους(reggae, ska, afrobeat, funk, cumbia, boogalloo, latin, calypso), προσμίξεις hip hop και soul. Η πορεία τους ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2007 στη Θεσσαλονίκη και το 2014 ολοκληρώνουν την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου Illusion στο στούντιο που διατηρούν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.