, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συναυλίες στη Θεσσαλονίκη- Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Επιμέλεια: Φιλίππα Βλαστού

 THE DEVIL WEARS PRADA
The Devil Wears Prada, έρχονται την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Eightball Club. Τιμή εισιτηρίου στην προπώληση 19 ευρώ και στο ταμείο 23 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: 126 Clothing Store Thessaloniki, The Nephilim Metal Musicstore, Stereodisc Record Shop. Μαζί τους οι: Sewn Mouth, In a Testube, Pendulum Zero.
Με το τελευταίο τους άλμπουμ «Transit Blues» που έλαβε χώρα το 2016 και απογείωσε όλη τη metalcore σκηνή, η μπάντα από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, θερίζει τα Βαλκάνια με την περιοδεία της και τους χιλιάδες φανς να αναμένουν.

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
O Μίλτος Πασχαλίδης θα ξεκινήσει την πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Ώρα προσέλευσης στις 20:00 και έναρξης στις 21:00. Τιμή εισιτηρίου στην προπώληση στα 12 ευρώ και στην είσοδο 14 ευρώ. Σημεία Προπώλησης: Έντεχνον, Σάρωθρον, Stereodisc, Harry’s Spot (Σβώλου), Καφέ Ηλιοτρόπιο, Καφέ Διώροφον (Καλαμαριά), Μονη Λαζαριστων. Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr.
Το live θα περιέχει νέο υλικό από το δίσκο «Περσείδες» πλάι στα δικά του αγαπημένα τραγούδια και ό,τι φέρει η στιγμή. Ο τελευταίος του δίσκος, εμπνευσμένος από τον έρωτα και την απώλεια, είναι πιστός στο πνεύμα και το ύφος του Μίλτου με τραγούδια του να έχουν ήδη καταγραφεί στην κοινή συνείδηση.
Τη συναυλία ανοίγουν οι String Demons (Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης), το εντυπωσιακό δίδυμο εγχόρδων που με εκρηκτικό τρόπο συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή/λαϊκή με το Ροκ.

THIEVERY CORPORATION
Οι Αμερικανοί Thievery Corporation, ένα από τα δημοφιλέστερα σχήματα της παγκόσμιας downtempo/dub/trip hop/electronica σκηνής, έρχονται στο Fix Factory of Sound Open Air, στις 15 Ιουνίου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση ξεκινάει στα 28€ (ένα εισιτήριο) και 50€ (δύο εισιτήρια) και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 30€ (ένα εισιτήριο) και 55€ (δύο εισιτήρια). Στο ταμείο η τιμή θα είναι 35€. Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης και το www.viva.gr
Το σχήμα των Rob Garza και Eric Hilton με όπλο την αγάπη τους για τη μουσική, και με τη δική τους ανεξάρτητη δισκογραφική από την πρώτη κιόλας μέρα, έχουν πουλήσει εκατομμύρια δίσκους, έχουν παίξει μπροστά σε εκατομμύρια θεατές και κάθε χρόνο κερδίζουν νέους φίλους κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τηρώντας παράλληλα και μία συνεπή στάση απέναντι στα κακώς κείμενα των καιρών μας τα οποία δεν παραλείπουν να σχολιάσουν, με τον δικό τους τρόπο, τόσο μέσα από δηλώσεις όσο και μέσα από την πολυεπίπεδη καλλιτεχνική προσφορά τους.

NAZARETH
Οι Nazareth έρχονται στις 16 Ιουνίου στο Principal Club Theater. Ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων από 18 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Ticket House, Stereodisc, Rover & Public.
Οι θρύλοι της hard rock, οι Σκωτσέζοι Nazareth, ένα συγκρότημα που εδώ και πέντε δεκαετίες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της μουσικής, αυτό το καλοκαίρι θα «ηλεκτρίσουν» την Ελλάδα. Έχουν ηχογραφήσει 23 studio άλμπουμ, 7 live άλμπουμ και 5 compilations και είναι ενεργοί όλα τα χρόνια της καριέρας τους, με χιλιάδες συναυλίες.

GEORGE FOKAS & THE FOLKS
Στο Blue Barrel θα εμφανιστούν οι George Fokas & the Folks την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Ώρα προσέλευσης 22:30 και έναρξης 23:00. Είσοδος ελεύθερη.
Οι Folks είναι οι: Νίκος Βαφείδης στα τύμπανα, Γιώργος Δούλκας στο μπάσο και τη φωνή και ο Διαμαντής Καραγιαννακίδης στα keyboards / programming.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Υπόγειο θα εμφανιστεί ο Μπάμπης Παπαδόπουλος σε ένα Acoustic Set Live την Τετάρτη 14 Ιουνίου. Ώρα 21:00. Τιμή εισόδου 8 ευρώ.
Οι μουσικοί που θα βρίσκονται επί σκηνής είναι οι: Μπάμπης Παπαδόπουλος στην κιθάρα, Φώτης Σιώτας στα βιόλα, Μιχάλης Βρέττας στο βιολί, Δημήτρης Βλαχομήτρος στο μπουζούκι, Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο, Τάσος Μισυρλής στο τσέλο, Τίτος Καργιωτάκης στην κονσόλα ήχου.

I AM MORBID
Την Τρίτη 13 Ιουνίου οι I am Morbid θα βρεθούν στην σκηνή του Eightball. Ώρα 20:00. Τιμές εισιτηρίων 20 ευρώ (περιορισμένη προπώληση), 22 ευρώ (περιορισμένη προπώληση) και 25 ευρώ στο ταμείο. Σημεία προπώλησης: The Nephilim Metal Music Store, Musicland Records. Ηλεκτρονική προπώληση μέσω www.eventbrite.com. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι death metallers Deacidified από την Καρδίτσα.
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τους Morbid Angel χωρίς τον David Vincent και βασικό λόγο για αυτό αποτελούν οι τέσσερις πρώτοι δίσκοι του death metal κουαρτέτο από τη Florida των ΗΠΑ, όπου στα late 80’s και early 90’s, άλλαξαν μια για πάντα το πρόσωπο του ακραίου metal.  Μην αποτελώντας πλέον μέλος της μπάντας και έχοντας στο πλευρό του ογκόλιθους του παγκόσμιου metal στερεώματος, ο Vincent φέρνει στο φως τους I Am Morbid, το σχήμα που δημιουργήθηκε ακριβώς για να αποτίσει φόρο τιμής στην πρώτη περίοδο των Morbid Angel, εκτελώντας τραγούδια αποκλειστικά από αυτήν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.