, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα σανδάλια που έγιναν… viral!

Της Έλενας Καραβασίλη 
“Κυκλοφορούν” σχεδόν σε όλα τα ελληνικά νησιά, έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τα social media και αποτελούν την… τελευταία εμμονή των fashion bloggers. Ήδη από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, τα χειροποίητα σανδάλια από σχοινιά, μπήκαν στις σελίδες των πιο γνωστών περιοδικών μόδας και “βαφτίστηκαν” ως τα “πιο πολυσυζητημένα σανδάλια”!

Τα χειροποίητα σανδάλια της “Nomadic state of mind”, τείνουν να γίνουν τα πιο… πολυφωτογραφημένα υποδήματα του instagram, αφού έχουν “ποζάρει” σε μαγευτικά τοπία, θάλασσες, βράχια, παραλίες, αλλά και σε… ονειρεμένα νυχτερινά σκηνικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα στις ΗΠΑ, ενώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια. Όπως εξηγεί στην Karfitsa ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Mediterranean Sales representative- Distributor της “Nomadic state of mind”: “οι άνθρωποι πίσω από την εταιρία είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρίας Chris Anderson, άτομα του στενού οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος καθώς και οι κατασκευαστές των σανδαλιών, που βρίσκονται σε μια μικρή κοινότητα στη Νικαράγουα. Η αρχή έγινε από τον ίδιο τον Chris, ο οποίος έφτιαχνε χειροποίητα σανδάλια στο πίσω μέρος του βαν του σε μουσικά φεστιβάλ στην Αμερική. Με την πάροδο του χρόνου και την αύξηση της ζήτησης, η παραγωγή μεταφέρθηκε σε μια μικρή κοινότητα στη Νικαράγουα. Εκεί εργάζονται άτομα από την κοινότητα, με καλούς όρους, Fair Trade, σε καλές συνθήκες εργασίας, όπου φτιάχνουν στο χέρι τα σανδάλια. Η εταιρία προσφέρει και συνεισφέρει σε κοινωνικά και κοινωφελή προγράμματα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ολόκληρης της κοινότητας”. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Χαραλάμπους, είναι στενός φίλος του Anderson και αντιπροσωπεύει την εταιρία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Όπως σημειώνει ο κ. Χαραλάμπους, τα στοιχεία που κάνουν τα συγκεκριμένα σανδάλια ιδιαίτερα και ξεχωριστά, είναι “η χρήση των σωστών υλικών, η άριστη κατασκευή τους και το μοναδικό τους στυλ. Καταρχήν είναι φτιαγμένα στο χέρι από πρώτης ποιότητας υλικά. Χρησιμοποιείται συνθετική ανακυκλωμένη πολυπροπελένη για να είναι πολύ ανθεκτικά, πάρα πολύ άνετα, με χρώματα τα οποία δεν αλλοιώνονται. Επίσης, πλένονται στο πλυντήριο και ταιριάζουν με όλα τα στυλ ντυσίματος, για όλες τις ώρες της μέρας”.
Τα συγκεκριμένα σανδάλια, έχουν φτάσει στην κυριολεξία σε κάθε άκρη της γης, καθώς στολίζουν τις βιτρίνες καταστημάτων που βρίσκονται στην Αμερική, τον Καναδά, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία,το Ισραηλ, την Ολλανδία, την Τσεχία, μέχρι και την Ιαπωνία!

Ο κ. Χαραλάμπους σημειώνει πως αυτή η επιτυχία οφείλεται στη σωστή οργάνωση, στην άριστη ποιότητα, στην άψογη εξυπηρέτηση, στην σωστή επιλογή των συνεργατών, αλλά πρωτίστως “στην αγάπη μας για αυτό που προσφέρουμε. Τα social media έχουν βοηθήσει αρκετά στην προβολή και διάδοση των σανδαλιών,αλλά εξίσου βοηθά η ανταπόκριση, η καλή κριτική και η υποστήριξη από τους πελάτες μας”.
Στους μελλοντικούς στόχους της εταιρίας, είναι η διατήρηση της υψηλής ποιότητας, η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση των προϊόντων καθώς και η συνέχιση της πορείας της εταιρίας προς τη χρήση οικολογικών υλικών. “Η μείωση των απορριμμάτων και η οικολογική προσέγγιση σε όλους τους τομείς λειτουργίας της εταιρίας μας, αποτελεί βασικό μας μέλημα”, καταλήγει ο κ. Χαραλάμπους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.