, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τα σωστά κριτήρια για να επιλέξετε στρώμα για το κρεβάτι σας

Θα καταλάβετε πως ήρθε η ώρα να αλλάξετε στρώμα όταν ξυπνάτε κάθε πρωί και αισθάνεστε πιασμένοι ή όταν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τα βράδια. Το στρώμα είναι από εκείνα τα πράγματα μέσα στο σπίτι στα οποία πρέπει να επενδύσετε. Πρόκειται για το αντικείμενο που θα βοηθήσει όσο κανένα άλλο στην ξεκούρασή σας και γι’αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί την ώρα της αγοράς.
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να διαλέξετε το κατάλληλο στρώμα καθώς και τους τρόπους για να το φροντίζετε.
 
Σωστό Στρώμα Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στρώμα. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του σωματικές ανάγκες. Ιδανικό θεωρείται το στρώμα που ευθυγραμμίζει σωστά και στηρίζει τη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι σας. Θα πρέπει να αποφορτίζει τον αυχένα και να μην εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος.
Σκληρό, Ημίσκληρο, Μαλακό Συνήθως το σκληρό στρώμα είναι για ανθρώπους με περισσότερο βάρος και για όσους κοιμούνται ανάσκελα. Το ημίσκληρο για όσους κοιμούνται μπρούμυτα και το μαλακό για όσους κοιμούνται στο πλάι και έχουν χαμηλό σωματικό βάρος.

Αν ξυπνάτε πιασμένοι και κουρασμένοι τότε πρέπει να αλλάξετε στρώμα.

Αν ξυπνάτε πιασμένοι και κουρασμένοι τότε πρέπει να αλλάξετε στρώμα.

Υλικό Προτιμήστε στρώματα με βαμβακερό ύφασμα και όχι συνθετικό για να αναπνέει το σώμα σας καλύτερα. Για το εσωτερικό του στρώματος προτιμήστε σύγχρονα υλικά όπως λάτεξ και αφρό πολυουρεθάνης.
 
Ανατομικό – Ορθοπεδικό Ορθοπεδικό χαρακτηρίζεται το στρώμα που κρατά τη σπονδυλική στήλη σε οριζόντια θέση γι’ αυτό και είναι πιο σκληρό. Ανατομικό, από την άλλη, είναι αυτό που εφαρμόζει στις καμπύλες του σώματος.
Κανόνες για Σωστή Επιλογή στρώματος
Μην πηγαίνετε για αγορά στρώματος όταν είστε κουρασμένοι Καλό θα ήταν να αποφύγετε την αγορά στρώματος όταν είστε κουρασμένοι γιατί πολύ απλά τότε όλα τα στρώματα θα σας φαίνονται ιδανικά. Επιλέξτε μια μέρα που είστε ξεκούραστοι και έχετε κοιμηθεί καλά.
 

Επιλέγοντας το σωστό στρώμα θα κοιμάστε τις ίδιες ώρες και θε ξεκουράζεστε πολύ περισσότερο.

Επιλέγοντας το σωστό στρώμα θα ξεκουράζεστε πολύ περισσότερο.

Μην ντρέπεστε να ξαπλώσετε Όταν μπείτε σε κάποιο μαγαζί για να δείτε στρώματα φροντίστε να είστε σίγουροι για την επιλογή που θα κάνετε. Αν, λοιπόν, δεν δοκιμάσετε το στρώμα σας πώς θα ξέρετε αν είναι το κατάλληλο για εσάς; Ξαπλώστε άνετα και αφιερώστε τουλάχιστον 5 λεπτά σε κάθε στρώμα.
 
Μην βιάζεστε να αποφασίσετε Το στρώμα είναι μια σημαντική επένδυση για την ξεκούρασή σας για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον. Άρα πρέπει να επιλέξετε σωστά. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, καμιά βιασύνη. Πάρτε τον χρόνο σας, επισκεφτείτε αρκετά καταστήματα, κάντε τη σωστή έρευνα στο ίντερνετ και στη συνέχεια επιλέξτε το κατάλληλο στρώμα για εσάς.

Μην πηγαίνετε για αγορά στρώματος ενώ είστε κουρασμένοι ή άυπνοι.

Μην πηγαίνετε για αγορά στρώματος ενώ είστε κουρασμένοι ή άυπνοι.

Συντήρηση

  • Ανά 3 μήνες αλλάζετε θέση στο στρώμα πάνω-κάτω, κεφάλι-πόδια, για να φθείρεται ομοιόμορφα.
  • Μην το σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα γιατί με την τριβή δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός και τα ακάρεα συγκεντρώνονται πιο εύκολα.
  • Αντιθέτως προτιμήστε κάποια εταιρία για βιολογικό καθαρισμό. spirossoulis.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.