, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα τέλεια γυναικεία χείλη, σύμφωνα με τους επιστήμονες (ΦΩΤΟ)

Τα μοντέλα Μιράντα Κερ και Αλεσάντρα Αμπρόσιο έχουν τα τέλεια χείλη, σύμφωνα με τους επιστήμονες!
Στο πλαίσιο μιας νέας μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Facial Plastic Surgery, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ιρβάιν θέλησαν να ανακαλύψουν ποιο σχήμα χειλιών θεωρείται το πιο ελκυστικό ώστε με βάση τα αποτελέσματά τους να καταρτίσουν κατευθυντήριες οδηγίες για την αυξητική χειλιών στην αισθητική χειρουργική.

Για τον σκοπό αυτόν, ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να αξιολογήσουν μια σειρά από ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες γυναικών, στις οποίες τα χείλη ήταν κάθε φορά διαφορετικά σε μέγεθος, καλύπτοντας μεγαλύτερο ή μικρότερο τμήμα του προσώπου, ενώ ήταν διαφορετική και η αναλογία άνω και κάτω χείλους.
Σε πρώτη φάση, αξιολογήθηκε η ιδανική έκταση επιφάνειας των χειλιών (-150%, -50%, 50%, 125% και 200% σε σύγκριση με την αρχική φωτογραφία) και οι απαντήσεις των εθελοντών έδειξαν ότι το ιδανικό ποσοστό είναι το 53,5%.
phase 1 small
Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες των γυναικών πέρασαν από επεξεργασία ώστε να αξιολογηθούν διαφορετικές αναλογίες άνω και κάτω χείλους (1:2, 1:3, 1:1 και 2:1), διατηρώντας ωστόσο σταθερή την έκταση των χειλιών βάσει των αποτελεσμάτων από την πρώτη φάση. Η ιδανική αναλογία άνω και κάτω χείλους φάνηκε να είναι 1:2, με τα χείλη να καλύπτουν ποσοστό περίπου 10% από το κατώτερο ένα τρίτο του προσώπου.
phase 2 small
Όπως δηλώνει η Νάταλι Ποπένκο, μία εκ των συντακτών της σχετικής μελέτης, η Μιράντα Κερ και η Αλεσάντρα Αμπρόσιο ανταποκρίνονται στα πρότυπα που τέθηκαν από τους εθελοντές στη μελέτη.onmed.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.