, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα 10 πιο κοινά λάθη που κάνουμε με τα παιδιά μας

Oι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, αλλά οι ψυχολόγοι έχουν άλλη αποψη για το τι συμβαίνει πραγματικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά είναι τα πιο κοινά 10 λάθη που κάνουν οι γονεις.

1. Τους δίνουμε πολλές επιλογές. Αυτό πολλές φορές τα μπερδεύει και τους δημιουργεί άγχος με αποτέλεσμα να εκνευρίζονται.
2. Τους λεμε χίλια μπράβο για όλα. Συχνά δεν κρατάμε το μετρο και αξιολογούμε πολλά πράγματα ίδια, μη διαχωρίζοντας τα σημαντικά από τα ασήμαντα.
3. Τα κρατάμε μονίμως απασχολημένα. Πολλές δραστηριότητες, πολλά μαθήματα. Τα παιδιά πρέπει να ξεκουράζονται
4. Κρατάμε ταμπού για σημαντικά θέματα. Κουβέντες όπως το σεξ και τα ναρκωτικά, πρέπει να γίνονται ανοιχτά και απο νωρίς.

 5. Τους απειλούμε. Δε θα ξαναπάμε βόλτα, δεν σ’αγαπώ και αλλες ανυπόστατες απειλές δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Το μόνο που καταφέρνετε ειναι να τα τρομάξετε και νατα κάνετε ανασφαλή.

6. Δεν βάζουμε όρια στη χρήση οθονων. Τηλεόραση, τάμπλετ, κινητά. Περιορίστε τα. εχετε σίγουρα ξεπεράσει τα όρια.
7. Λύνουμε τα προβλήματα τους. Μην τα κάνετε να ονειροβατούν. Ο κόσμος είναι γεμάτος προβλήματα και τα παιδιά πρέπει να σταθούν μόνα τους στα πόδια τους για να τα ξεπεράσουν.
8. Λέμε 200 “μη” και 200 “πρόσεχε” το λεπτό! Πρέπει κάποια στιγμή να δοκιμάσουν να πηδήξουν από ψηλά. Και κάποια στιγμή μπορεί και να ματωσει κανενα γόνατο. Μην τρελαίνεστε…
9. Τα πάμε για ύπνο βιαστικά. Πριν το κρεβάτι ηρεμήστε,μιλήστε ακόμη και για τη μερα που είχαν, καθυσηχάστε τα και κάντε τα νιώσουν όλη την αγάπη και την ασφάλεια του κόσμου.
10. Δε βάζουμε όρια στο φαγητό. Καλό είναι να υπάρχει ρουτίνα και όρια τόσο στις ώρες όσο και στην ποσότητα και την ποιότητα. Ακατασχετη κατανάλωση σνακ, σοκολάτας και ζάχαρης, ανεξαρτήτως ώρας ειναι ό,τι χειρότερο για την υγεία και το μέλλον τους.mothersblog.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.