Το προτιμούμε κυρίως στις πράσινες σαλάτες μας, ανεξάρτητα από την εποχή! Η αλήθεια είναι πως αποτελεί τη σωτήρια και πιο υγιεινή λύση της τελευταίας στιγμής για σαλάτα σε ένα ξαφνικό δείπνο στο σπίτι! Φυσικά, οι ελάχιστες θερμίδες, η μεγάλη περιεκτικότητά σε νερό, αλλά και το πλήθος των βιταμινών (A, B, C, D και E) κάνουν το μαρούλι ένα από τα must – have πράσινα λαχανικά του ψυγείου μας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι πως μαραίνεται πολύ γρήγορα, ακόμη κι αν το έχετε αποθηκεύσει στο ψυγείο. Πόσες φορές αλήθεια δεν σας έχει τύχει να πετάξετε σε σύντομο χρονικό διάστημα το μαρούλι επειδή είναι μαραμένο;
Τέλος όμως τα περιττά έξοδα… σας έχουμε το trick που θα διατηρήσει το μαρούλι φρέσκο πολύ παραπάνω από ότι νομίζατε, περίπου 2 εβδομάδες.Ξεκινήστε λοιπόν γεμίζοντας ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Καθαρίστε το μαρούλι, ξεχωρίζοντας τα φύλλα του και αφού τα πλύνετε πολύ καλά τοποθετήστε τα στο μπολ με το παγωμένο νερό. Αφήστε τα περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε τα από το μπολ και τινάξτε τα, έτσι ώστε να φύγει το πολύ νερό. Απλώστε τα φύλλα σε καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και τυλίξτε τα με αυτά.
Τοποθετήστε τα με αυτόν τον τρόπο σε τάπερ ή σε ειδικά σακουλάκια τροφίμων με zip lock (αεροστεγή).
Ένα άλλος τρόπος για να παρατείνεται το χρόνο ζωής του μαρουλιού, είναι να τυλίξετε τα φύλλα του, άπλυτα, σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει την επιπλέον υγρασία, η οποία θα τα έκανε να σαπίσουν γρήγορα. Αφού τα τυλίξετε, τα βάζετε σε μια πλαστική σακούλα και τα διατηρείτε στο ψυγείο σας.
Θυμηθείτε να απομακρύνετε τα χαλασμένα φύλλα από το ματσάκι πριν τα αποθηκεύσετε και να βάζετε κάθε είδος σε διαφορετική σακούλα.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για να βγουν στην αγορά δεκάδες χιλιάδες κατοικίες
Δέσμη παρεμβάσεων για την αύξηση της προσφοράς κατοικιών και την παροχή λύσης στο πρόβλημα στέγασης δρομολογεί η κυβέρνηση μέσω της...