, Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

5+1 tips για να έχετε πάντα τακτοποιημένη ντουλάπα

hanging-clothes-ClosetΗ ντουλάπα είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος για κάθε γυναίκα, σε όποιο ηλικιακό group και αν ανήκει, όποιο και αν είναι το στιλ της. Ακόμα και αν δεν είστε ερωτευμένη με τη μόδα και δεν ξοδεύετε κάθε μήνα ένα σημαντικό ποσοστό του εισοδήματός σας σε ρούχα και αξεσουάρ, σίγουρα σας αρέσει να βλέπετε τα ρούχα σας τακτοποιημένα, παρόλο που αυτό δεν είναι πάντα πολύ εύκολο. Γι’ αυτό λοιπόν θα σας δώσουμε μερικά απλά tips που θα σας βοηθήσουν να τα έχετε όλα σε μία σειρά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
1. Αρχικά θα πρέπει να διαπιστώσετε αν η ντουλάπα σας χρειάζεται ξεκαθάρισμα.
2. Αφού λοιπόν «ξεφορτωθείτε» όλα όσα πραγματικά δε χρειάζεστε και κερδίσετε χώρο, θα πρέπει να βάλετε τα πάντα σε τάξη. Αποφασίστε ποια ρούχα πρέπει να είναι διπλωμένα και ποια κρεμασμένα και αφού τα βάλετε στη θέση τους, φροντίστε να μείνουν εκεί. Όταν λοιπόν παίρνετε κάτι για να το φορέσετε, επιστρέψτε το εκεί από όπου το πήρατε, έτσι η τάξη θα διατηρηθεί και η ντουλάπα σας θα είναι τακτοποιημένη.
3. Προμηθευτείτε μικρά κουτιά. Θα σας βοηθήσουν και στην οργάνωση των συρταριών σας, αλλά και στην αποθήκευση ρούχων που δε φοράτε τόσο συχνά. Αντί λοιπόν να τα στοιβάζετε σε ντουλάπια μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα όμορφο κουτί, μέσα ή και έξω από τη ντουλάπα σας.
4. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα για να κάνετε «συντήρηση». Αν κάτι σας έχει ξεφύγει και δεν είναι στη θέση του, βάλτε το πίσω. Αν το κάνετε αυτό συχνά, ποτέ ξανά δε θα επέλθει το χάος στη ντουλάπα σας.
5. Επιλέξτε τις σωστές κρεμάστρες. Φροντίστε να είναι λεπτές και όχι μεταλλικές. Αφενός δε θα πιάνουν ιδιαίτερο χώρο και αφετέρου δε θα ξεχειλώσουν τα ρούχα σας.
6. Ταξινομήστε τα ρούχα σας σε κατηγορίες. Όλες οι φούστες θα πρέπει να είναι μαζί για παράδειγμα, το ίδιο και τα τζιν παντελόνια. Εν πάσει περιπτώσει χωρίστε τα έτσι όπως σας βολεύει και θα διαπιστώσετε ότι αυτή η κατηγοριοποίηση θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη ντουλάπα σας σε τάξη.
Instyle.gr