22:03, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Αισθάνεστε Πτώμα; Γεμίστε Ενέργεια, σε (μόλις) 6 Λεπτά

γυμν
Όταν προσπαθείς να χωρέσεις μέσα σε ένα 24ωρο τις δουλειές του σπιτιού, τη δουλειά στο γραφείο και τη διασκέδαση, για τις οποίες κανονικά θα χρειαζόσουν… 27ώρες, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές… ασκήσεις τόνωσης, που θα σε ξεκουράσουν στο ενδιάμεσο.
Ψάξαμε, βρήκαμε και σου αποκαλύπτουμε τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου.Και το καλύτερο; Θα σου πάρουν μόλις 6 λεπτά. 
1. Κάνε πηδηματάκια
Κάνε ένα βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι, και πριν ακουμπήσεις στο έδαφος, αναπήδησε, λυγίζοντας μπροστά το δεξί γόνατο.  Προσγειώσου στο δεξί πόδι και αναπήδησε ξανά, μετακινούμενη κατά το μήκος του δωματίου, με τα χέρια να ταλαντεύονται με την αντίθετη φορά από τα πόδια.
2. Συγχρόνισε το βήμα σου
Στάσου όρθια με τα πόδια στη διάσταση. Από αυτή τη στάση, ανασήκωσε (κάνοντας ελαφριά αλματάκια) εναλλάξ το αριστερό και το δεξί πόδι, όσο το δυνατό πιο γρήγορα, αφήνοντας τα χέρια να κινούνται ελευθέρα. Επανάλαβε για 30 δευτερόλεπτα. Κάνε την ίδια κίνηση, για άλλα 30 δευτερόλεπτα, ξεκινώντας από το αριστερό πόδι.
3. Κάνε σκοινάκι
Με τα πόδια στη διάσταση, στο άνοιγμα των ώμων, πάρε ένα σκοινάκι. Κάνε την κλασική αναπήδηση για 30 δευτερόλεπτα και προσγειώσου απαλά με τις μύτες των ποδιών, ενώ φρόντισε τα γόνατα να είναι ελαφρώς λυγισμένα.
4. Σύρε τα πόδια σου γρήγορα
Άνοιξε τα πόδια σου, στο ύψος των ώμων και τις πατούσες να κοιτάζουν μπροστά, λύγισε τα γόνατα και τοποθέτησε τα χέρια σου λυγισμένα και κολλημένα στον κορμό σου. Σύρε τα πόδια με γρήγορο ρυθμό προς τα αριστερά, μετρώντας μέχρι το τέσσερα. Κάνε το ίδιο προς τα δεξιά, μετρώντας ξανά μέχρι το τέσσερα. Επανάλαβε, αλλάζοντας πλευρά, για ένα λεπτό.
Πηγή: spirossoulis.com