fbpx

, Δευτέρα
22 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Αλαλούμ από την "έξωση" των… "καλλιστείων"

φωτο αρχείου
 
Όπως μας ενημέρωσε πριν από λίγο διαφημιστής, δεν ήξερε ότι τα “καλλιστεία” τελικά θα γίνουν δυτικά με αποτέλεσμα να πάει “τζάμπα και βερεσέ” στο ξενοδοχείο όπου αρχικά είχαν προγραμματιστεί…
———————-
Αλαλούμ με “καλλιστεία” σε… ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, το ένα ανατολικά και το άλλο δυτικά! Η “έξωση” του συγκεκριμένου event – από το hyatt (περιοχή αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) λίγα 24ωρα πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία  μετά το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ και η “μετακόμιση” του “άρον άρον” στο Grand Hotel (περιοχή ΟΣΕ) μπέρδεψε τους προσκεκλημένους και τους “μοίρασε” στις δύο πλευρές της πόλης.
Όπως μας ενημέρωσε πριν από λίγο διαφημιστής, δεν ήξερε ότι τα “καλλιστεία” τελικά θα γίνουν δυτικά με αποτέλεσμα να “φάει πόρτα” από το ξενοδοχείο όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί. Το www.karfitsa.gr παρακολουθεί το παρασκήνιο της πασαρέλας που θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα, τουλάχιστον όπως έχει ανακοινωθεί, στο ξενοδοχείο της οδού Μοναστηρίου.
Σημειώνεται πως ο μοναδικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των Οργανισμών Διεθνών Καλλιστείων Miss World, Miss Europe, Miss International, Mrs. Globe, Manhunt International, Best Model of the World κ.α είναι ο κ. Βασίλης Πρεβελάκης 

Μετά απ΄αυτό το ρεπορτάζ, οι διοργανωτές ακύρωσαν ή τους… “ακύρωσαν” τα “καλλιστεία” στον προγραμματισμένο χώρο (βλ Χάγιατ)
Συζητήσεις για την κρίση, το μνημόνιο, την ανάπτυξη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την έρευνα (με ομιλητές και καλεσμένους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της πόλης, στελέχη της κυβέρνησης και κορυφαίες προσωπικότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και στον ίδιο χώρο… μαγιό, φτερά, πούπουλα και νεαρές  που θα δίνουν μάχη για το… στέμμα της ομορφότερης! Και όλα αυτά σε μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, αν και οι διοργανωτές  δεν αναλαμβάνουν τα εύσημα και τις ευθύνες αλλά τις μετατοπίζουν ο ένας στον άλλον.
Το σίγουρο είναι ότι στα επιχειρηματικά και πολιτικά «πηγαδάκια» της Θεσσαλονίκης κυριαρχεί … «σούσουρο» για το γεγονός ότι στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του «Money Show», εκτός από τα… «στρογγυλά» τραπέζια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την κατάθεση προτάσεων που θα μπορούσαν να φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη θα διοργανωθούν…  καλλιστεία ομορφιάς, με ή χωρίς εισαγωγικά.
Από τη μια ο διοργανωτής τους, Κυριάκος Κερανόπουλος μιλά για καλλιστεία, όμως η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου Hyatt κάνει λόγο για… casting. «Δεν νομίζω πως κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί στο παρελθόν. Νομίζω πως οι διοργανωτές πρέπει να το ξανασκεφτούν γιατί θίγεται όχι μόνο το κύρος της διοργάνωσης αλλά και των συμμετεχόντων» αναφέρει στην Karfitsa κορυφαίος επιχειρηματικός παράγοντας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος περιμένει να δει το event της πασαρέλας για να τοποθετηθεί επωνύμως και ακόμη πιο ξεκάθαρα. «Πρόκειται για μια εκδήλωση από τις διάφορες του Money Show. Δεν είναι όμως καλλιστεία αλλά κάποιο casting» μας λέει χαρακτηριστικά η Έλενα Μπινιάρη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου Hayatt. Επικοινωνήσαμε εκ νέου με το ξενοδοχείο προκειμένου να πληροφορηθούμε για την… ποιότητα των εκδηλώσεων που «φιλοξενούν». H υπάλληλος στο τμήμα πωλήσεων και marketing του ξενοδοχείου Hyatt, Αθηνά Σιρλακίδου σημείωσε ότι «δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ξέρουμε μόνο ότι θα γίνει στο χώρο του ξενοδοχείου, όμως δεν έχουμε στα χέρια μας κάποιο πλάνο, όλα διοργανώνονται από τον κ. Φαραγγιτάκη».
Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν κάποια standards που πρέπει να πληροί μία εκδήλωση για να φιλοξενηθεί στο χώρο του ξενοδοχείου, η κ. Σιρλακίδου εξηγεί ότι, «η καλή ποιότητα και παροχή υπηρεσιών, είναι τα μοναδικά κριτήρια. Κατά τα άλλα δε γίνονται διακρίσεις όποια και αν είναι η εκδήλωση. Παρέχουμε τις ίδιες υπηρεσίες, χωρίς να γίνονται διαχωρισμοί και διακρίσεις».
Μπαλάκι οι ευθύνες
Οι απόψεις όμως δεν διίστανται μόνο ως προς τη φύση της εν λόγω εκδήλωσης, εάν δηλαδή πρόκειται για καλλιστεία ή για κάποιο casting μοντέλων, αλλά και για το εάν πραγματοποιείται κάτω από την «ομπρέλα» του Money Show με τον διοργανωτή του, Ηλία Φαραγγιτάκη να απαντά θετικά σε σχετική ερώτηση της Karfitsa και τον κ. Κερανόπουλο να λέει πως «τα καλλιστεία πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο ανεξάρτητα από το Money Show». Ο τελευταίος βέβαια στο προσωπικό του προφίλ στο facebook διαφημίζει την εν λόγω εκδήλωση ως τμήμα του Money Show. «Όπως παλιά Καλλιστεία Μακεδονίας Θράκης 2015 with fashion show Παρασκευή 22 Μαΐου στα πλαίσια του Money Show στο hotel ΧΑΓΙΑΤ Θεσσαλονίκη» έγραφε χαρακτηριστικά στο facebοοκ στις 10 Μαΐου ο κ. Κερανόπουλος.
Μιλώντας στην Karfitsa ο Κυριάκος Κερανόπουλος επιχειρεί να αποδεσμεύσει τα καλλιστεία από την οικονομική διοργάνωση που ξεκινά σε λίγες ημέρες και σημειώνει ότι τυχαία θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο. «Τα καλλιστεία γίνονται από το 1978. Τα διοργάνωνε η εφημερίδα Θεσσαλονίκη-Μακεδονία και τα έχουμε κατοχυρωμένα επίσημα. Θα τα πραγματοποιήσουμε στη μνήμη κάποιων ανθρώπων που έχουν πεθάνει και έχουν προσφέρει στα καλλιστεία. Θα έχουμε κοπέλες μόνο από τη Θεσσαλονίκη. Θα τραγουδήσουν επίσης 4-5 μεγάλα ονόματα αλλά δεν μπορώ να σας ανακοινώσω ποια» λέει. Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η εκδήλωση θα είναι ανοικτή προς το κοινό και η είσοδος θα είναι δωρεάν. «Θα γίνουν προκριματικά και την Παρασκευή θα είναι η τελική βραδιά. Στο ξενοδοχείο απλά εκείνη την ημέρα γίνεται και το Money Show. Γίνονται παράλληλα. Δεν έχω καμία σχέση με το Money Show» καταλήγει ο κ. Κερανόπουλος.
Από την πλευρά του βέβαια, ο διοργανωτής του Money Show, Ηλίας Φαραγγιτάκης έχει άλλη άποψη, αφού όπως υπογραμμίζει στην Karfitsa στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν περίπου 130 εκδηλώσεις και δεξιώσεις, μια εκ των οποίων είναι και τα καλλιστεία. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει δεν είναι ακόμα γνωστό ποιοι θα είναι εκείνοι που θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. «Δεν πρόκειται για μια εκδήλωση αλλά για περισσότερες από 130 εκδηλώσεις» λέει και τονίζει πως «βασικός συνδιοργανωτής του φετινού Money Show είναι το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης». «Είναι δικό μας θέμα και κρίνουμε ότι μπορούμε να συμπεριλάβουμε την εκδήλωση του κ. Κερανόπουλου στη διοργάνωση. Σε όλα τα shows σε όλο τον κόσμο γίνονται και τέτοιες εκδηλώσεις. Πάντα είχαμε τέτοιες εκδηλώσεις. Ή καλλιστεία ή fashion shows. Υπάρχει το κομμάτι των συνεδρίων αλλά και εταιρικές παρουσιάσεις. Αυτά γίνονται σε μια συγκεκριμένη αίθουσα σε μια συγκεκριμένη ώρα και έχουν συγκεκριμένο κοινό δεν αφορούν όλο τον κόσμο. Αφορά κάποιους χορηγούς που έχουν χρηματοδοτήσει την εκδήλωση και όχι το ευρύ κοινό» συμπληρώνει ο κ. Φαραγγιτάκης. Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί απαντά: «Αν δεν τους αρέσει ας μην έρθουν». «Έκρινα για δικούς μου λόγους ότι θα κάνω αυτό το πράγμα. Κάθε χρόνο έχουμε τον Κυριάκο Κερανόπουλο που κάνει μια εκδήλωση. Αφορά συγκεκριμένο κοινό και συγκεκριμένους χορηγούς και έχει συγκεκριμένη χρηματοδότηση» καταλήγει.
Ο συνδιοργανωτής δεν… γνώριζε
Βέβαια, ούτε το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με τον κ. Φαραγγιτάκη είναι ο συνδιοργανωτής του φετινού Money Show γνώριζε για την εκδήλωση μόδας που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εγκαινίων. «Εμείς συνδιοργανώνουμε με την εταιρία του κ. Φαραγγιτάκη τα τελευταία χρόνια τον θεσμό των Money Show. «Δεν γνωρίζω για τα Καλλιστεία. Ξέρω ότι ο κ. Κερανόπουλος έχει κλείσει μια αίθουσα τριάντα ατόμων για μια επίδειξη. Πρώτη φορά το ακούω. Το Money Show δεν έχει καμία σχέση με τα Καλλιστεία αυτά. Δεν θα γίνει, δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο» αναφέρει από την πλευρά του ο Χρήστος Σαραντόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται πως ο μοναδικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των Οργανισμών Διεθνών Καλλιστείων Miss World, Miss Europe, Miss International, Mrs. Globe, Manhunt International, Best Model of the World κ.α είναι ο κ. Βασίλης Πρεβελάκης. (φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.