, Σάββατο
01 Απριλίου 2023

Αρωμάτισε τη ντουλάπα σου ανέξοδα και οικολογικά!

tsai

Εκτός από τα διάφορα πάνινα πουγκάκια που μπορείτε να φτιάξετε και να τα γεμίσετε με αποξηραμένα μυρωδικά τα οποία στη συνέχεια θα βάλετε στα συρτάρια σας ή θα κρεμάσετε στις ντουλάπες σας,

– Μπορείτε και να κόψετε ένα κομμάτι μάλλινο ύφασμα το οποίο θα αρωματίσετε ως εξής: Βρέξτε το με οινόπνευμα και αφήστε το για 5 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί και να στεγνώσει. Κατόπιν ρίξτε του 3 σταγόνες από την εσάνς του αγαπημένου σας αρώματος και αφήστε το να στεγνώσει. Κόψτε το ύφασμα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα ανάμεσα από τα ρούχα σας.

– Βάλε κομματάκια από ξύλο κέδρου μέσα στην ντουλάπα, στην αποθήκη ή στη σοφίτα. Όπου αποφασίσεις να αποθηκεύσεις τα ρούχα. Κάθε έξι μήνες, μάλιστα, φρόντισε να περάσεις τα κομματάκια αυτά με λάδι κέδρου έτσι ώστε να ανανεώνεται η μυρωδιά την οποία απεχθάνονται οι σκόροι.

– Καθάρισε μερικά λεμόνια, κόψε τις φλούδες της σε μικρά κομμάτια και αποξήρανέ τα. Στη συνέχεια βάλ’ τα μέσα στις ντουλάπες και στην αποθήκη σου.

– Σπάσε μερικά σαπούνια σε μικρά κομμάτια και βάλε τα επάνω σε πιατάκια και μετά στις ντουλάπες. Θα κρατήσουν και τους σκόρους μακριά.

– Εμπότισε τα σακουλάκια τσαγιού με το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και βάλτο στο χώρο της ντουλάπας που επιθυμείς να μοσχοβολήσει!