11:11, Τρίτη
28 Ιουνίου 2022

Δείτε την Αλίκη Βουγιουκλάκη πριν την… πλαστική στη μύτη! (ΦΩΤΟ)

Ήταν πιο όμορφη και λαμπερή παρουσία που έχει περάσει ποτέ από τον ελληνικό κινηματογράφο. Στις αρχές της καριέρας της όμως η Αλίκη, αποτελούσε απλά ένα μελαχρινό αδιάφορο κορίτσι. Η ίδια είχε εξομολογηθεί πως μικρή ένιωθε πως είναι ένα «ασχημόπαπο» ενώ όταν είχε μοιραστεί το όνειρο της να γίνει ηθοποιός με τη μητέρα της εκείνη της είχε πει «Για να γίνεις ηθοποιός, πρέπει να είσαι όμορφη!».
Μια ιστορία αναφέρει πως όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πάτησε στο στούντιο για το πρώτο της γύρισμα στην ταινία«Ποντικάκι» (1953), οι τεχνικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είχαν μπροστά τους την πρωταγωνίστρια.
Ο ρόλος αρχικά θα πήγαινε στην Έλλη Λαμπέτη, αλλά εκείνη έλειπε στο Κάιρο. Τότε ο Πέλος Κατσέλης προτείνει στον Νίκο Τσίφορο την μαθήτριά του Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Η όμορφη ηθοποιός όταν είδε τον εαυτό της στη μεγάλη οθόνη έβαλε τα κλάματα και ορκίστηκε να μην ξαναπαίξει ποτέ στην «μεγάλη» οθόνη. Φυσικά αυτό δεν συνέβη ποτέ, έτσι η Αλίκη έγινε ξανθιά, διόρθωσε την μύτη της και όπως η ίδια έλεγε ο κινηματογραφικός φακός ήταν «ο πιο πιστός εραστής της».
vougiouklaki-1