Ελληνίδες παρέδωσαν μαθήματα στον διάσημο σεφ Ολιβερ!

oliverΜάθημα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής με θέμα «παραδοσιακά γλυκά Αμμουλιανής με άρωμα ανατολής» παρέδωσαν το βράδυ της Τρίτης τέσσερις νοικοκυρές από τo νησί στον πολυχώρο γαστρονομίας Recipeace by Jamie Oliver, μεταφέροντας στο σκοτεινό Λονδίνο το γιορτινό κλίμα των λαμπρών, καλοκαιρινών γαστρονομικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στα λιμάνια, στα σοκάκια και στα fish restaurants του νησιού τον επόμενο Μάιο, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Mount Athos Area Kouzina 2014.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη ναυαρχίδα των γαστρονομικών πολυχώρων του γνωστού σεφ Τζέιμι Ολιβερ στη Νότινγκ Χιλ, παρουσία 40 εκπροσώπων Τύπου, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται δημοσιογράφοι από πολύ γνωστές εκδόσεις, που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στη βρετανική αγορά.

Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης δημοσιογραφικής ομάδας του “Jamie Magazine” στην περιοχή, η οποία φωτογράφησε δεκάδες μεσογειακά και μοναστηριακά πιάτα, που θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω έκδοση τους αμέσως επόμενους μήνες.

Πριν από το προαναφερόμενο master class, πραγματοποιήθηκε φωτογραφική και περιγραφική παρουσίαση της προ του αθω περιοχής, ενώ παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Mount Athos Area Kouzina 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο «τρίτο πόδι» της Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Στη συνέχεια οι τέσσερις αμμουλιανιώτισες παρέλαβαν την οργανωτική σκυτάλη και παρέδωσαν στους παρευρισκόμενους εξαιρετικά και απολαυστικά μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, τα οποία ήταν αφιερωμένα στις μικρασιάτικες καταβολές τους. Μεταξύ άλλων δίδαξαν στους εκπροσώπους Τύπου πώς παρασκευάζονται, τα αμυγδαλωτά λουλούδια Μικρασίας, η φυλλωτή βασιλόπιτα από την Προικόννησο, τα τηγανιτά σαλμπουρέκια με γέμιση από μπαχάρια και ξηρούς καρπούς.

Ενθουσιασμένοι οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να σχηματίσουν λουλουδένια μπισκότα, να ανοίξουν λεπτό παραδοσιακό φύλλο και να κλείσουν με ειδικό εργαλείο τη ζύμη από τα σαλμπουρέκια, ενώ ο φάκελος που τους δόθηκε περιελάμβανε μεταξύ άλλων την ειδική έκδοση με τίτλο «Gastronomy & Wine – Mount Athos Area / Halkidiki», η οποία περιέχει όλες τις προαναφερόμενες συνταγές.

Τα ίδια μαθήματα θα παραδοθούν στην Αμμουλιανή και στα Νέα Ρόδα από 2 έως 5 Ιουνίου του 2014, ενώ θα εμπλουτισθούν με χορούς και τραγούδια, ώστε να μετατρέψουν τη γαστριμαργική παράδοση σε γλέντι και σε γιορτή ελληνική. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες έχουν ήδη σχηματίσει τουριστικό πακέτο, απευθυνόμενο σε μικρές ομάδες θεματικών επισκεπτών ή σε μεμονωμένους πελάτες, το οποίο έχει κοστολογηθεί και έχει διοχετευθεί σε μικρά τουριστικά γραφεία γαστρονομικού τουρισμού της Βρετανίας.

iefimerida.gr