23:58, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Εύκολα tips με λεβάντα για μοσχομυριστά ρούχα στο πλυντήριο

5b8f47deba20ea3d7c5588aeb3b08984_XL.jpg.pagespeed.ce.dIg1Rqgq9KΕάν στις διακοπές σου και στο δρόμο για την παραλία, βρεις μπροστά σου θάμνους με λεβάντα, κόψε μερικά ανθάκια και φύλαξέ τα. Θα σου χρησιμεύσουν για να έχεις μοσχομυριστά ρούχα!
Εκτός του ότι μπορείς να βάλεις απλά ματσάκια λεβάντας στις ντουλάπες σου για να μυρίζουν υπέροχα, μπορείς να εφαρμόσεις τα παρακάτω 2 tips για να βγαίνουν τα πλυμμένα ρούχα από το πλυντήριο με απίστευτη μυρωδιά.
1. Προμηθεύσου αιθέριο έλαιο λεβάντας και ρίξε μερικές σταγονίτσες στη θήκη πλύσης, μαζί με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς.
Εκτός του ότι η λεβάντα έχει αντιβακτηριακή δράση, θα δεις ότι όταν βγάλεις τα ρούχα από το πλυντήριο μετά την πλύση θα μυρίζουν καταπληκτικά.
Tip: Μην το φοβάσαι ακόμα και για τα ρουχαλάκια και τα σεντονάκια του μωρού- η μυρωδιά της λεβάντας θα το βοηθήσει να ηρεμήσει και θα κοιμάται καλύτερα.
2. Φτιάξε πανεύκολα φακελάκια λεβάντας. Πάρε ένα κομμάτι τουλπάνι ή μουσελίνα, γέμισέ την με ανθάκια λεβάντας και ράψτην καλά.
Βάλε τα χειροποίητα φακελάκια σου μέσα στον κάδο του πλυντηρίου και αυτά θα βγάλουν σε όλα τα ρούχα που έχεις μέσα στο άρωμα της λεβάντας.
Tip: Μπορείς να τα ξαναχρησιμοποιήσεις μέχρις ότου η μυρωδιά της λεβάντας εξασθενήσει. Τότε, ξήλωσε τη μια μεριά της κάθε θήκης, βάλε φρέσκα ανθάκια λεβάντας μέσα και ξαναράψτην. Έτοιμα να ξαναμπούν στο πλυντήριο!faysbook.gr