, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Καλλυντικά: Οι ουσίες που πρέπει να αποφεύγετε

a6a1a31978825ee6e967ae0a712d8941_LΜε τη λίστα των “must” προϊόντων περιποίησης του δέρματος να αυξάνεται κάθε λεπτό που περνάει, ο κατάλογος των συστατικών που βάζετε στο δέρμα σας αυξάνεται πάρα πολύ.

Δεν είναι έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι κάποια από αυτά τα συστατικά δεν ταιριάζουν και δεν πρέπει να συνδυάζονται. Δείτε ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις:

Βιταμίνη C και υπεροξείδιο του βενζολίου

Το υπεροξείδιο του βενζολίου είναι ένα βασικό είδος των καλλυντικών για την ακμή. Ενώ πρέπει σε γενικές να προσθέσετε και βιταμίνη C στην καλλυντική σας ρουτίνα, είναι καλό να μην τη χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα με υπεροξείδιο του βενζολίου. Το τελευταίο θα οξειδώσει την βιταμίνη C, καθιστώντας τα αποτελέσματα και των δύο άχρηστα για την επιδερμίδα σας. Χρησιμοποιείτε μόνο μία ουσία κάθε φορά και κάποια άλλη μέρα χρησιμοποιήστε και την άλλη.

Σαλικυλικό οξύ και γλυκολικό οξύ

Όλα τα οξέα δεν είναι ίσα και δεν έχουν όλα τις ίδιες συνέπειες για το δέρμα σας. Το σαλικυλικό οξύ είναι χρήσιμο στην θεραπεία της ακμής, ενώ το γλυκολικό οξύ είναι ένα απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα χωρίς να χρειάζεται να τρίψετε πολύ το δέρμα σας. Και τα δύο είναι σημαντικά συστατικά, αλλά, όταν χρησιμοποιούνται μαζί, μπορούν να στεγνώσουν/αφυδατώσουν σοβαρά το δέρμα σας. Χρησιμοποιείτε ένα κάθε φορά.

Ρετινόλη-Α και απολεπιστικά με κόκκους

Η retin-A είναι ένα συστατικό που βοηθάει το δέρμα να ανανεωθεί, βοηθά στη θεραπεία των ρυτίδων και τον αποχρωματισμό. Δυστυχώς, η retin-A έχει την τάση να αφυδατώνει το δέρμα, με αποτέλεσμα αυτό να ξεφλουδίζει. Και τι καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το ξηρό δέρμα από το να το αφαιρέσετε με ένα απολεπιστικό, σωστά; Λάθος! Η retin-Α κάνει το δέρμα εξαιρετικά ευαίσθητο και το τρίψιμο με απολεπιστικά που έχουν κόκκους το μόνο που θα κάνει είναι να χειροτερεύσει την κατάσταση.

Ηχητική βούρτσα και απολέπιση

Όταν οι ηχητικές βούρτσες ήρθαν στη “μόδα”, είχαν επαινεθεί για την δυνατότητά τους να προσφέρουν ήπια απολέπιση. Αλλά “οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα” και ίσως εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε και ένα κλασικό απολεπιστικό ταυτόχρονα. Αν ναι, ήρθε η ώρα να επιλέξετε μόνο μία από τις δύο μεθόδους απολέπισης, αλλιώς μπορεί να κάνετε υπερβολική απολέπιση, που στερεί από το πρόσωπό σας τα υγιεινά φυσικά έλαια και κάνει το δέρμα σας πιο τραχύ.

onmed.gr