Κάνουν οι φίλες σου πιο πολύ σεξ από σένα;

856A9E895A1A4D84FEAB3CA7B80487F9Όπως είναι παγκοσμίως γνωστό οι άνθρωποι έχουν την τάση να συγκρίνουν τις ζωές τους με αυτές των άλλων. Το ίδιο συμβαίνει και με το σεξ. Πολλές φορές ικανοποιούμαστε απλά με το αν κάνουμε περισσότερο σεξ από τους γνωστούς παρά με το αν κάνουμε καλό σεξ.
 
Η μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Colorado επιβεβαιώνει το γεγονός ότι κρίνουμε την σεξουαλική μας ζωή σε σχέση με το τι κάνουν στην δική τους  οι φίλοι μας, ή μάλλον σε σχέση με το τι λένε ότι κάνουν, καθώς η έρευνα σημειώνει πως πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να λένε ψέματα για την σεξουαλική τους ζωή.
 
Η έρευνα εξέτασε 15.386 άτομα που ρωτήθηκαν για τις ζωές τους, τα επίπεδα ευτυχίας (κατά το χρονικό διάστημα 1993-2006) και για παράγοντες όπως το εισόδημα, την εκπαίδευση, την υγεία και την οικογενειακή κατάσταση. Διαπίστωσαν λοιπόν πως εκείνοι που έκαναν σεξ 2 με 3 φορές τον μήνα είχαν 33% περισσότερες πιθανότητες να δηλώνουν ευτυχισμένο από εκείνους που δεν είχαν κάνει σεξ για έναν χρόνο. Οι πιθανότητες μάλιστα έδειξαν να αυξάνονται αναλόγως με το πόσο σεξ έκαναν οι συμμετέχοντες, καθώς όσοι είχαν μια σεξουαλική επαφή την εβδομάδα είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες να δηλώνουν ευτυχισμένοι από αυτούς που δεν το είχαν κάνει για έναν χρόνο, ενώ αυτοί που έκαναν 2 ή 3 φορές την εβδομάδα είχαν 55% περισσότερες πιθανότητες.
 
Μέχρι εδώ όλα φαίνονται ιδανικά, όμως ο  επικεφαλής της έρευνας Tim Wadsworth δηλώνει πως: « Το να κάνουμε σεξ μας κάνει ευτυχισμένους. Το να κάνουμε περισσότερο σεξ όμως από τους φίλους μας, μας κάνει ακόμα πιο ευτυχισμένους». Όπως είναι φυσικό ο Wadsworth δεν μιλάει τυχαία, καθώς τα αποτελέσματα έδειξαν πως αν κάποιος έκανε σεξ 2 ή 3 φορές το μήνα αλλά γνώριζε πως ο φίλος του έκανε μια φορά την εβδομάδα, τότε το επίπεδο ευτυχίας του μειωνόταν κατά 14% !
protothema.gr