Λένε αλήθεια οι σταρ του Hollywood για τις ποσότητες που τρώνε;

550_334_199307Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί celerities, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Κάμερον Ντίαζ, λένε παντού ότι τρώνε συνεχώς χάμπουργκερ και τηγανιτές πατάτες και παρόλα αυτά δεν παίρνουν γραμμάριο; Μήπως ο λόγος είναι ότι δεν είναι και πολύ ειλικρινείς;

Οι celebrities αυτοί ανήκουν σε μία κατηγορία ανθρώπων που λέγονται Liarexic και είναι αυτοί που δημοσίως τρώνε μεγάλες ποσότητες φαγητού (ή κάποιο συγκεκριμένο είδος φαγητού όπως είναι το μπέργκερ με πατάτες τηγανιτές) ενώ όταν βρίσκονται στο σπίτι τους τρώνε πολύ αυστηρές ποσότητες φαγητών. Πρόκειται για άλλο ένα είδος διατροφικής διαταραχής όπου αυτός που την έχει φαίνεται ότι έχει μία “νορμάλ” σχέση με το φαγητό ή θέλει να δείχνει πολύ αδύνατος χωρίς να φαίνεται ότι κάνει καμία προσπάθεια.

Άραγε συμβαίνει κάτι τέτοιο με τις σταρ του Hollywood που κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων παραγγέλνουν πολύ φαγητό εκπλήσσοντας το δημοσιογράφο ο οποίος από τη μεγάλη του έκπληξη αναφέρει στο περιοδικό για το οποίο γράφει το θαυμασμό του για τη σταρ που τρώει τόσο πολύ αλλά παραμένει τόσο αδύνατη;

Ένας ψυχοθεραπευτής λέει σχετικά: “Έχει να κάνει με το ότι αυτές οι γυναίκες νιώθουν ντροπή όταν βρίσκονται κοντά σε φαγητό και φοβούνται ότι μπορεί να κριθούν από άλλους ανθρώπους αν φάνε, για παράδειγμα, μία σαλάτα”.

Οι γυναίκες κρίνουν πιο πολύ τις διατροφικές επιλογές των φίλων τους από ότι οι άντρες (οι οποίοι δε νοιάζονται καθόλου αν εσύ φας μία σαλάτα και αυτοί μία ολόκληρη πίτσα). Αν έχεις παραπανίσια κιλά και προσπαθείς να χάσεις βάρος οι φίλες σου θα σε επιβραβεύσουν αν πάρεις κάτι ελαφρύ να φας σε μία έξοδό σας. Αν όμως είσαι αδύνατη και θέλεις να φας μία σαλάτα οι άλλες γυναίκες της παρέας συνήθως νιώθουν ότι κρίνονται από εσένα σαν να είσαι εσύ αυτή που τονίζει τη δική τους έλλειψη ελέγχου.

real.gr