, Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Ο "αστακός", η Ελλάδα και οι σταρς…

ΑΣΤΑΚΟΣ
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν σήμερα οι δημοσιογράφοι στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Ο Αστακός” (“The Lobster”) που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα.

Η ταινία, ένα καυστικό, συνταρακτικό παραμύθι για τη μοναξιά και τον έρωτα, με διάσημους πρωταγωνιστές όπως τον Κόλιν Φάρελ και την Ρέιτσελ Βάις, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα μετά την προβολή της.

Η υπόθεσή της τοποθετείται σε ένα ακαθόριστο… μέλλον όπου όλοι είναι υποχρεωτικό να ζευγαρώνουν. Οι μοναχικοί άνθρωποι συλλαμβάνονται και κλείνονται σε ένα ξενοδοχείο. Έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες για να βρουν ταίρι — σε διαφορετική περίπτωση μεταμορφώνονται στο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο δάσος.

Όμως ένας άνδρας (Κόλιν Φάρελ) αποφασίζει να δραπετεύσει και να ενταχθεί σε μια ομάδα εργένηδων ανταρτών επικεφαλής των οποίων είναι μια γυναίκα (Λεά Σεϊντού).

Ο “Αστακός”, η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Λάνθιμου, γυρίστηκε στην Ιρλανδία. “Είναι πιο απλό να κάνεις μια ταινία στα αγγλικά και να έχεις στη διάθεσή σου λίγα περισσότερα μέσα απ’ όσα είχα στην Ελλάδα”, παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε… ΑΠΕ ΜΠΕ