23:30, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Ο γάμος δεν σκοτώνει το σεξ! Η νέα έρευνα αποκαλύπτει

b19f763dc9cee64e914279ebb8bd559c_XLΣύμφωνα με την έρευνα τα ζευγάρια που μένουν μαζί πολλά χρόνια απολαμβάνουν περισσότερο σεξ στην χρυσή επέτειο του γάμου τους! Τα νιόπαντρα ζευγάρια συνήθως απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο από τα ζευγάρια που έχουν παιδιά ή είναι μαζί επί 10-15 χρόνια, όμως με λίγη υπομονή ίσως καταφέρουν να περάσουν μια δεύτερη περίοδο ‘μέλιτος’.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ‘Archives of Sexual Behavior’, ο μέσος όρος συχνότητας του σεξ στα παντρεμένα ζευγάρια μειώνεται σταδιακά με τα χρόνια αλλά ανακάμπτει μετά από 50 χρόνια γάμου!
Η επικεφαλής ομάδα μελέτησε τη σεξουαλική ζωή 1656 παντρεμένων ζευγαριών ηλικιών από 57- 85, με πολλούς να παραμένουν παντρεμένοι επί 50 ολόκληρα χρόνια. Αυτό που συμπέραναν είναι ότι ενώ η σεξουαλική ζωή όλων των ζευγαριών ξεκίνησε με ενθουσιασμό μετά από μερικά χρόνια ‘βάλτωσε’, όμως όσοι από αυτούς δεν χώρισαν αλλά κατάφεραν να γιορτάσουν την χρυσή επέτειό τους απολάμβαναν πλέον μια έντονη σεξουαλική ζωή με τον σύντροφό τους.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στα ζευγάρια που μέσα στα 50 χρόνια κοινής ζωής κατάφεραν να χτίσουν γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που έχουν κάνει ένα μόνο γάμο κάνουν καλύτερο και περισσότερο σεξ από αυτούς που χωρίζουν και ξανά-παντρεύονται.
faysbook.gr