, Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Οι 50 αποχρώσεις του… σεξ στη Θεσσαλονίκη

sex_shop
Του Άρη Κουτσιούκη
Η κρίση έχει πολλές… παράπλευρες απώλειες και μία από αυτές φαίνεται πως είναι και η ερωτική διάθεση, αφού σύμφωνα με έρευνες, το άγχος και η ανασφάλεια της καθημερινότητας έχουν αρνητική επίδραση στην σεξουαλική επιθυμία των ζευγαριών.
Αρκετοί και αρκετές, όμως, αναζητούν λύσεις για να τονώσουν και να ανανεώσουν την ερωτική τους ζωή με την σύντροφό τους και τον σύντροφό τους, μέσα από βοηθήματα που βρίσκουν σε sex-shop.
Μπήκαμε με το φακό της Karfitsas σε γνωστό κατάστημα με ερωτικά είδη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να καταγράψουμε ποια είναι τα δημοφιλέστερα, αλλά και τις συνήθειες των πελατών του.
Ποια είναι τα δημοφιλέστερα βοηθήματα στη Θεσσαλονίκη
«Υπάρχουν κάποιοι σταθεροί πελάτες, που τους ενδιαφέρει να ανανεώνονται, να δοκιμάζουν, να προχωράνε και να καλύπτουν τις ανάγκες τους, γιατί σίγουρα ένα ζευγάρι θα μιλήσει μεταξύ του, θα ενδιαφερθεί και ανακαλύπτουν διαρκώς νέα πράγματα» μας λέει ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Eros Megastore, Ραμόν Ντόκας και αποκαλύπτει πως τα δημοφιλέστερα ερωτικά βοηθήματα στη Θεσσαλονίκη είναι «τα σαδομαζοχιστικά (μαστίγια, χειροπέδες), οι μεγεθυντές πέους, οι δονητές και οι σφήνες».
50_apoxroseis
Οι 50 αποχρώσεις του γκρι έσπασαν τα… ταμπού
Μάλιστα, όπως μας εξηγεί, τα σαδομαζοχιστικά αξεσουάρ μπήκαν για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων μετά την προβολή της ταινίας «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι», που φαίνεται ότι… απενοχοποίησαν κάποια ταμπού και ανέβασαν τις πωλήσεις των συγκεκριμένων ειδών στα ύψη. «Χαμός, δεν προλαβαίναμε να ξεστήνουμε το ντεκόρ στο κατάστημα. Έπαιρναν χειροπέδες, μικρά μαστίγια, ακόμα και τη μάσκα και τη γραβάτα του Γκρέι, γίνονταν ανάρπαστα. Οι Θεσσαλονικείς αυτό το θέμα το εξάντλησαν!» μας εξηγεί ο κ. Ντόκας.
Όσο για το ποιο είναι το προφίλ του μέσου πελάτη ενός sex-shop; Εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, μας λένε, σημειώνοντας πως το ποσοστό ανδρών-γυναικών διαμορφώνεται σε 65%-35%, δείχνοντας πως και αρκετές γυναίκες αναζητούν… λύσεις για να αλλάξουν την ερωτική τους διάθεση.
«Η πρώτη τους φορά μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη ώσπου να έρθουν και να μπουν μέσα, αλλά μετά έρχονται με μεγαλύτερη άνεση και μιλάνε πιο ανοιχτά.
sex_shop_megenthyntes
Ψάχνουν λύσεις για βελτίωση της στύσης
Πάντως, εκτός από την περιέργεια και την αναζήτηση νέων εμπειριών, αυτό που φαίνεται ότι οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε ένα sex-shop είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα προκαλούν άγχος και επηρεάζουν τη στύση. Είναι και το νούμερο ένα που ζητάνε, αν έχουμε ή αν θα φέρουμε σκευάσματα που βελτιώνουν τη στύση και δίνουν μεγαλύτερη διάρκεια στην ερωτική πράξη. Αυτά ζητούν συνήθως οι ηλικίες άνω των 40 ετών», λέει ο κ. Ντόκας.
Όσο για τις τιμές, όπως λένε έχουν προσαρμόσει τις τιμές τους μετά αυτό το σοκ που περνά η κοινωνία, σημειώνοντας πως «εκτός από τα κανονικά καταστήματα, υπάρχει και το διαδικτυακό sexshop.gr το οποίο έχει έξτρα προσφορές και κατά περιόδους κάνουμε ειδικές τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα και στα καταστήματα».
sex_shop_kouklos
Ένας… κούκλος για το σπίτι
Υπάρχουν βέβαια και οι πιο… μοναχικοί πελάτες, που αναζητούν βοηθήματα αυτοϊκανοποίησης, με τις κούκλες και τους… κούκλους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πελάτη που ανέφερε σε υπάλληλο ότι φουσκώνει τις πλαστικές κούκλες και τις βάζει να καθίσουν στο τραπέζι για να του κάνουν… παρέα! «Καθόμαστε στο τραπέζι και τρώμε όλοι μαζί» του είπε χαρακτηριστικά αφήνοντάς τον άφωνο.