, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Όσο πιο kinky τόσο καλύτερη η ψυχολογία σου!

7874f3d66a39ddbe313484babfc913fa_XL.jpg.pagespeed.ce.M6lPfads_K
Μην αισθάνεσαι περίεργα αν είσαι φαν του kinky σεξ! Οι ερευνητές είναι με το μέρος σου και υποστηρίζουν ότι τα άτομα που προτιμούν αυτού του είδους σεξουαλικές επαφές, εκδηλώνουν μεγαλύτερη ψυχολογική σταθερότητα.Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine δείχνει ότι τα άτομα αυτά έχουν υψηλότερες βαθμολογίες σε αρκετούς δείκτες ψυχικής υγείας, σε σύγκριση με άτομα που κρατούν τη φαντασία και την περιπέτεια έξω από τη σεξουαλική τους ζωή.
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 902 ατόμων που είναι φαν του Kinky σεξ και 434 άτομα που προτιμούν τις πιο ήπιες μορφές σεξουαλικής έκφρασης. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με την προσωπικότητα τους, τις σχέσεις, τη δέσμευση, χωρίς να γνωρίζουν το σκοπό της έρευνας.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους στο σεξ, παρουσιάζουν καλύτερους δείκτες ψυχικής υγείας μιας και φαίνεται να είναι πιο εξωστρεφείς, λιγότερο νευρωτικοί και λιγότερο ευαίσθητη σε θέματα σχετικά με την απόρριψη. Ταυτόχρονα ένιωθαν μεγαλύτερη ευεξία και περισσότερη σιγουριά για τη σχέση και τον εαυτό τους.Ο επικεφαλής της μελέτης δήλωσε πως τα άτομα αυτά έχοντας δουλέψει περισσότερο με τον εαυτό τους, αποδέχονται όχι μόνο τις επιθυμίες τους αλλά και τον εαυτό τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα στερεότυπα της κοινωνίας.faysbook.gr