, Κυριακή
27 Νοεμβρίου 2022

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε το κάθε τι

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να προσπαθήσει ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδί και ποια είναι η ιδανική στιγμή της ημέρας για να στείλεις ένα e-mail ή να παρακολουθήσεις ένα αστείο βίντεο στο Youtube;
Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Mental Floss, το οποίο κυκλοφορεί οκτώ φορές τον χρόνο και δημοσιεύει μερικά από τα πιο παράξενα δεδομένα, υπάρχει απάντηση για όλα τα παραπάνω.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καλύτερη ώρα για να προσπαθήσει ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδί είναι στις 07.00 το πρωί, ενώ η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσει κάποιος τις δουλειές του σπιτιού είναι στις 16.30 μετά το μεσημέρι!
Δείτε τις απαντήσεις που δίνει το περιοδικό
07.00 Η καλύτερη ώρα για να προσπαθήσει ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδί

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η καλύτερη ώρα είναι νωρίς το πρωί καθώς υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση σπέρματος.
08.30
Η καλύτερη ώρα να πάρουμε αποφάσεις

Ερευνητές υποστηρίζουν πως λίγη ώρα αφού ξυπνήσουμε είναι η καλύτερη στιγμή για να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω κούρασης τείνουμε να λάβουμε τις πιο απλές ή πιο εύκολες αποφάσεις.
09.30
Η ώρα να ενημερώσεις το blog

Οι περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν τις αγαπημένες του ιστοσελίδες πριν από τις 10.00. Συνεπώς αν θέλεις να μεγιστοποιήσεις την επισκεψιμότητα ενημέρωσε το blog σου αυτήν την ώρα
10.00

Η ώρα για μια ασπιρίνη. Τα πρωινά της Κυριακής παρατηρούνται οι άνθρωποι εμφανίζουν τις περισσότερες ημικρανίες ενώ έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα εμφράγματα. Μια ασπιρίνη εκείνη την ώρα μπορεί να προλάβει τον πονοκέφαλο και ενδεχομένως  να σώσει μερικές ζωές.
11.00
Η ώρα για να στείλεις e-mail. Αναλύσεις με στοιχεία 200 εκ. E-mail δείχνουν πως οι περισσότεροι άνθρωποι τα διαβάζουν λίγο πριν από το μεσημέρι.
13.00

Δείτε ένα αστείο βίντεο. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που ανέλυσε 300 εκ tweets η ανθρώπινη διάθεση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της περίπου στη μία το απόγευμα. Συνεπώς, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι η καλύτερη ώρα για να παρακολουθήσει κανείς ένα αστείο βίντεο στο youtube.
14.00

Η ώρα για σιέστα. Σύμφωνα με έρευνες πανεπιστημίου στην Αυστραλία στις 14.00 η θερμοκρασία του σώματος αρχίζει να πέφτει με τους ίδιους ρυθμούς της νύχτας. Δέκα λεπτά ύπνος είναι η καλύτερη λύση για να συνεχίσει κάποιος μια δημιουργική ημέρα.
16.30

Καθαρίστε το σπίτι. Είναι η ώρα όπου η εγκεφαλική λειτουργία που συντονίζει την κίνηση των χεριών και την όραση βρίσκεται στην ιδανική στιγμή.
17.00

¨Ώρα για γυμναστική. Εκείνη περίπου την ώρα η θερμοκρασία του σώματος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα. Εκμεταλλευτείτε το.
21.00

Λύστε τα πιο σημαντικά σας προβλήματα. Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι κάνουν τις πιο δημιουργικές σκέψεις όταν είναι κουρασμένοι. Εκείνη την ώρα μπορεί κάποιος να βρει τη λύση σε ένα πρόβλημα που φαινόταν δυσεπίλυτο το μεσημέρι.