08:26, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιους κινδύνους κρύβουν τα sex toys

sex3

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι ερωτικές περιπτύξεις ενός ζευγαριού στην χώρα μας μετά την απρόσμενη τροπή που πήραν. Ο άντρας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, συνοδευόμενος από την σύντροφο του, για να του αφαιρεθεί το sex toy που χρησιμοποιούσε μαζί με την κοπέλα του, όταν αυτό έσπασε εν μέσω των ερωτικών τους συνευρέσεων. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ΙΜΟΠ επισημαίνουν ότι εκτός από τη φαρμακοθεραπεία ή ψυχοθεραπεία, η χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων (sex toys) μπορεί να βελτιώσει τη «σεξουαλική χημεία» του ζευγαριού, εφόσον φυσικά η χρήση αυτών των αντικειμένων αποσκοπεί στο να βοηθήσει και όχι να αντικαταστήσει τη σύντροφο.
Σύμφωνα με μία διαδικτυακή έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 Αμερικανίδες γυναίκες ηλικίας 18-60 ετών, βρέθηκε ότι 52,5% των γυναικών είχαν χρησιμοποιήσει δονητή τουλάχιστον μία φορά.
Όμως, ποιο είναι το όφελος που απορρέει από τη χρήση τέτοιων αντικειμένων; Μέσα από τη χρήση τους μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα για το σώμα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, κι έτσι πολύ πιο εύκολα και γρήγορα μπορεί να νιώσει ηδονή. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται και η σεξουαλική επίδοση βελτιώνεται.
Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έχουν άγχος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής συνήθως καταφέρνουν να φτάσουν σε κολπικό οργασμό με τη χρήση δονητή.
Επιπλέον, χρησιμοποιούνται αντρικά σεξουαλικά βοηθήματα/αξεσουάρ για τη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών με σκοπό να διευκολυνθεί και να βελτιωθεί η στύση.Μέσα στο πλαίσιο της σχέσης του ζευγαριού, ο άντρας μπορεί επίσης να επωφεληθεί από τη χρήση δονητή.
Από περίπου 1.000 άντρες ηλικίας 18-60 ετών, λιγότεροι από τους μισούς (44,8%) δήλωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει δονητή σε κάποια χρονική στιγμή στη ζωή τους. Αυτά τα άτομα επέδειξαν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία των γεννητικών τους οργάνων και κατάφεραν να αυξήσουν τη στύση, τον οργασμό και τη σεξουαλική επιθυμία τους.
Προσοχή κίνδυνος
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι αναζητούν έξτρα απόλαυση στις ερωτικές τους συνευρέσεις. Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν είναι:
Τραυµατισµοί από π.χ.ατέλειες στην κατασκευή, αλλοιώσεις, ρωγµές κ.λπ., κακή χρήση και ανελλιπή λίπανση.
Μολύνσεις από τη µη χρήση προφυλακτικού στα «παιχνίδια» και την επαναχρησιµοποίησή τους από τον σύντροφο ή από άλλη δίοδο, καθώς και από τη µη σωστή καθαριότητα / απολύµανσή τους.
Μολύνσεις µπορούν να προκύψουν επίσης και από τον αποχρωµατισµό τους (αλλοιωµένα χρώµατα – υλικά).
Αλλεργίες στα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασµένα (latex, πλαστικό, σιλικόνη κ.ά. ή στις ουσίες των λιπαντικών).
Πριν την αγορά τους 
Ελέγξτε αν έχουν αλλοιώσεις ή ρωγμές στην επιφάνεια τους
Δείτε  τα υλικά κατασκευής και την ημερομηνία λήξης τους (όπου υπάρχει)
Μη ξεχνάτε το προφυνακτικό κάθε φορά που χρησιµοποιείτε το βοήθηµα προκειµένου να αποφύγετε τόσο τον κίνδυνο µεταφοράς µικροβίων όσο και  τυχόν τραυµατισµούς.
Μετά τη χρήση του ξεπλύνετέ το µε αντιβακτηριδιακό υγρό σε ζεστό νερό και τοποθετήστε το σε ασφαλή μέρος.