, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Σε ποιο πασίγνωστο πανεπιστήμιο γίνονται μαθήματα… πρωκτικού σεξ;

girl-with-butt

Πώς λέμε Εβδομάδα Μόδας, έτσι λοιπόν υπάρχει και η Εβδομάδα Σεξ, και μάλιστα με τη σφραγίδα πασίγνωστου πανεπιστημίου. Σε αυτή συμμετέχουν οι τεταρτοετείς φοιτητές του πασίγνωστου πανεπιστημίου, ωστόσο δεν υπάρχει… πρακτική, τουλάχιστον όχι την ώρα των μαθημάτων, τα οποία διαρκούν μία εβδομάδα και έχουν τη μορφή σεμιναρίων.

Ο λόγος για το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ όπου κάθε χρόνο υπάρχει ένα διαφορετικό σεξουαλικό θέμα. Φέτος το θέμα είναι το πρωκτικό σεξ. Ο τίτλος μάλιστα είναι λίγο πικάντικος και παιχνιδιάρικος, ενώ σίγουρα δεν θυμίζει Χάρβαρντ. What What Ιn Τhe Butt: Anal Sex 101 ονόμασαν τα φετινά μαθήματα (σε ελεύθερη απόδοση: «Τι, τι; Πρωκτικό σεξ, 101»).

Η επίσημη θέση του πανεπιστημίου όσον αφορά τα μαθήματα αυτά είναι ότι οι φοιτητές βοηθούνται να κατανοήσουν σημαντικές λεπτομέρειες γύρω από σεξουαλικά θέματα. Κάποιοι φοιτητές θεωρούν ωστόσο πως τα μαθήματα αυτά δεν χρειάζονται, καθώς έχουν ήδη αρκετές γνώσεις γύρω από το σεξ. Αλλοι, δε, τα χαρακτήρισαν εντελώς χυδαία.

Τον ισχυρισμό αντικρούει η πρόεδρος του SHEATH, του οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία και Εκπαίδευση, Κιν Γκούμπτα. «Δεν μπορείς να λες ότι δεν χρειάζεσαι αυτού του είδους τα σεμινάρια. Είναι σαν να λες ότι δεν χρειάζεται η σεξουαλική αγωγή. Δηλαδή ντρέπονται οι άνθρωποι να μαθαίνουν πράγματα γύρω από ένα θέμα και δεν ντρέπονται να τα κάνουν στην πράξη;»

Στα εν λόγω μαθήματα-σεμινάρια υπάρχουν και κοινωνικά θέματα που αφορούν το σεξ, όπως τόνισε η Γκούμπτα, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση. Υπάρχει, για παράδειγμα, η ομοφοβία. Ολοι λένε ότι έχει ξεπεραστεί. Ομως η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σημειώνει χαρακτηριστικά.