00:12, Παρασκευή
30 Σεπτεμβρίου 2022

Το στοματικό σεξ καταπολεμάει την κατάθλιψη!

0bb6fb49f776cf9298784af21241153a_L

 

Μια έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σχετικά με τις ψυχολογικές παρενέργειες του στοματικού έρωτα στους ανθρώπους φέρνει… ικανοποίηση σε άντρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 293 γυναικών. Συνέκριναν την σεξουαλική τους ζωή με την πνευματική τους υγεία και ευτυχία. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που επιδίδονταν σε στοματικό σεξ με τους ερωτικούς συντρόφους τους ήταν πιο ευτυχισμένες και ικανοποιημένες με την ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αντρικό σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες οι οποίες όχι μόνο βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, αλλά βοηθούν τις γυναίκες να έχουν καλύτερο ύπνο και να αναπτύξουν περισσότερο τα συναισθήματα αγάπης προς τον σύντροφό τους.

Συγκεκριμένα, το αντρικό σπέρμα περιέχει, μεταξύ άλλων,

-κορτιζόλη, η οποία αυξάνει τα συναισθήματα αγάπης και συντροφικότητας

-οιστρόνη και οξυτοκίνη που και οι δύο λειτουργούν ως ενισχυτές της ψυχολογικής διάθεσης

-θυροτροπίνη, η οποία βοηθάει να καταπολεμήσει ο οργανισμός την κατάθλιψη, όπως και η σεροτονίνη

-μελατονίνη, η οποία βοηθάει τη γυναίκα να έχει καλύτερης ποιότητας ύπνο

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι γυναίκες που δεν επιδίδονταν σε στοματικό σεξ παρουσίαζαν όμοια συμπτώματα κατάθλιψης με εκείνες τις γυναίκες που απείχαν εντελώς από κάθε σεξουαλική επαφή. Μάλιστα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο η πολύ στενή φυσική επαφή και το “δέσιμο” μεταξύ της γυναίκας και του συντρόφου της που κάνει το στοματικό σεξ τόσο καλό για την ψυχική της υγεία, αλλά και η ποσότητα σπέρματος στον οργανισμό της που την κάνει να καταπολεμάει την κατάθλιψη και να είναι πιο ευτυχισμένη.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.