Κώστας Χατζής: «Αναγκάστηκα να στείλω την κόρη μου σε ιδιωτικό, γιατί ήταν η τσιγγάνα» - Karfitsa.gr
Κοσμικά

Κώστας Χατζής: «Αναγκάστηκα να στείλω την κόρη μου σε ιδιωτικό, γιατί ήταν η τσιγγάνα»

«Δεν νιώθω σπουδαιός» είπε ο γνωστός τραγουδοποιός

xat

Λίγο πριν ξεκινήσει την καλοκαιρινή περιοδεία του με τη Μαρινέλλα σε όλη την Ελλάδα, με το θρυλικό «Ρεσιτάλ», ο Κώστας Χατζής παραχώρησε μία συνέντευξη και μεταξύ άλλων είπε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του σπουδαίο και έθιξε το θέμα του ρατσισμού που αντιμετωπίζουν οι Ρομά.

Υπάρχει μία ιστορία γύρω από το όνομά του, ότι στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, ο Τζίμι Κάρτερ τον κάλεσε στο Λευκό Οίκο και τον συνεχάρη για τα τραγούδια του. Σε σχετική ερώτηση, ο γνωστός τραγουδοποιός είπε: «Δεν είναι κάτι που μ’ αρέσει να το συζητάω. Νομίζω ότι τέτοιες συζητήσεις ανήκουν σε μια άλλη «πίστα», σε καλλιτέχνες άλλου είδους. Απ’ την άλλη, αν κάνει κανείς την ανάλυση, κινδυνεύει να θεωρηθεί «ήρωας» ή κάτι πολύ σπουδαίο, που σε καμία περίπτωση δεν νιώθω. Γι’ αυτό και δεν θέλησα ούτε τότε να υπάρξουν κάμερες και δημοσιότητα ούτε τώρα»

Σχετικά με τον ρατισμό που βιώνουν οι Ρομά, εξήγησε ότι αυτός ήταν ο λόγος που αναγκάστηκε να στείλει την κόρη του σε ιδιωτικό σχολείο: «Έχουμε καταφέρει να μη μαγειρεύουμε με καυσόξυλα, να μη φοράμε τη φουστανέλα, να μαθαίνουμε για ένα γεγονός τη στιγμή που συμβαίνει. Αλλά μερικά θέματα, όπως της ανθρωπιάς, παραμένουν τα ίδια. Αναγκάστηκα να στείλω σε ιδιωτικό σχολείο τη μικρή μου κόρη, γιατί στο δημόσιο που πήγαινε, επειδή δεν ήθελα να ξέρουν ποιος και τι, είχε δυσκολίες: ήταν η τσιγγάνα» είπε στο Down Town Κύπρου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ