Κουβέρτες, κρεβάτια, σκηνές και στρώματα στέλνει η Ευρώπη στην Ελλάδα - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Κουβέρτες, κρεβάτια, σκηνές και στρώματα στέλνει η Ευρώπη στην Ελλάδα

Τι ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου

prosfuges2

Συμπληρωματική υλικοτεχνική υποστήριξη θα παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Η βοήθεια αυτή θα δοθεί δια του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και στόχος του θα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων που έχουν κολλήσει στην Ελλάδα.

Η υλικοτεχνική υποστήριξη αποτελείται από είδη πρώτης ανάγκης, όπως ιατροφαρμακευτικό υλικό και σκηνές, κουβέρτες, κρεβάτια και στρώματα για τους πρόσφυγες. Από τη πλευρά τους μέσα στο Σαββατοκύριακο η Μεγάλη Βρετανία έδωσε 1.000 σκηνές, η Γαλλία είδη υγιεινής, η Ολλανδία 12 μίνι βαν και 90 γεννήτριες, το Λουξεμβούργο σήμερα έστειλε 30 γεννήτριες, 750 στρώματα κρεβατιών, 300 καρέκλες, 5.000 μαξιλάρια και 500 κουκέτες. Παράλληλα αναμένεται να αποσταλεί περαιτέρω υποστήριξη από Αυστρία, Ισπανία, Γερμανία, Νορβηγία, Ουγγαρία και Σουηδία.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξήγησε πως δεν έχει παρθεί ακόμα «καμία απόφαση» και δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του. Παράλληλα για την προτεινόμενη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας ο εκπρόσωπος Τύπου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για μια «τελική συμφωνία» σε αυτό το στάδιο αλλά σε μια «προ-Συμφωνία» και τόνισε πως είναι ζήτημα του Προέδρου Ντόναλντ Τούσκ να ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία. Πηγή: protothema.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ