Κύκλωμα... «απόρων» διακινούσε ηρωίνη στον Βόλο - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Κύκλωμα… «απόρων» διακινούσε ηρωίνη στον Βόλο

Το ζευγάρι των εγκεφάλων...

astynomia

Ως άπορη εμφανιζόταν μία οικογένεια στον Βόλο, αλλά όπως αποδείχθηκε είχε στήσει κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη. Η δράση τους τερματίστηκε τελικά την Τρίτη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση.

Το ζευγάρι ήταν ένας 49χρονος Βολιώτης και η 36χρονη σύντροφός του, άνεργοι και οι δύο και με παιδιά από διαφορετικούς γάμους, οι οποίοι για να καλύψουν τις δραστηριότητές τους, είχαν καταφέρει να εκδώσουν κάρτα σίτισης και αλληλεγγύης, τη στιγμή που υπολογίζεται ότι τα έσοδά τους από την πώληση ηρωίνης, έφταναν τα 700 ευρώ ημερησίως.

Το ζευγάρι των εγκεφάλων του κυκλώματος έμενε σε ιδιόκτητο σπίτι όπου έκρυβε την ηρωίνη. Μάλιστα διέθεταν και αποθήκη-εργαστήριο, όπου τεμάχιζαν και μοίραζαν την ηρωίνη σε μικρότερες ποσότητες για να την πουλήσουν τα άλλα μέλη του κυκλώματος σε περίπου 22 χρήστες, κατά των οποίων η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία.

Η παράνομη δραστηριότητα τους όμως δεν κράτησε πολύ αφού έπειτα από πληροφορία που δόθηκε τον περασμένο Αύγουστο, το κύκλωμα εξαρθρώθηκε και διαπιστώθηκε ότι εκτός από το ζευγάρι των αρχηγών, εμπλέκεται ένας 58χρονος από την Αθήνα, καθώς και άλλοι πέντε Βολιώτες από 30 ως 42 χρονών, που ήταν τα περιφερειακά μέλη και πωλούσαν τα ναρκωτικά στους χρήστες.

Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, υπολογίζεται σε 1.200 γραμμάρια περίπου, ενώ το παράνομο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την περίοδο αυτή, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 40.000 ευρώ.

Εις βάρος των οκτώ συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

skai.gr

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ