Κυρ. Μητσοτάκης: Πρόταση για μείωση των βουλευτών σε 200 - Karfitsa.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρόταση για μείωση των βουλευτών σε 200

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο...

kuriakos-mitsotakisΤην άποψη ότι ο αριθμός των βουλευτών θα πρέπει να μειωθεί στους 200 από 300 που είναι σήμερα, επαναφέρει στο προσκήνιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Realnews», ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «εδώ και χρόνια – τότε που το σύνολο του πολιτικού συστήματος σφύριζε αδιάφορα – έχω καταθέσει σειρά προτάσεων για άμεση εφαρμογή που δεν απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση, με κυριότερη τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει τώρα με την αλλαγή του εκλογικού νόμου με πλειοψηφία 2/3 από την υφιστάμενη Βουλή».

Παράλληλα τονίζει ότι είναι «ντροπή» για το πολιτικό σύστημα να αναγκάζεται από την τρόικα να καταθέσει νόμους που αφορούν το «πολιτικό» χρήμα κα τον κώδικα δεοντολογίας για βουλευτές και υπουργούς.

Ο κ. Μητσοτάκης συνδέει, όμως, τη μείωση των βουλευτών τόσο με την αλλαγή του εκλογικού νόμου στο πρότυπο του γερμανικού μοντέλου όσο και με τη νομοθέτηση της λειτουργίας των κομμάτων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο ερώτημα στροφή της Νέας Δημοκρατίας  προς τα δεξιά ή προς το κέντρο, υποστηρίζει με πάθος τη στροφή της ΝΔ στο μεσαίο χώρο.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιδρά αρνητικά στην ερώτηση αν μετά τις εκλογές πρέπει ο Φώτης Κουβέλης να επιστρέψει στην κυβέρνηση: «Όχι. Οι διευρυμένες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες είναι υπό προϋποθέσεις χρήσιμες. Όταν καταλήγουν όμως σε κανόνες ελάχιστου κοινού παρονομαστή αποτελούν και συνταγή για παράλυση. Και εγώ δεν είμαι οπαδός της παράλυσης, πράγμα που νομίζω το έχω αποδείξει στο δικό μου υπουργείο».

Ενδιαφέρον εμφανίζει και η απάντησή του στην ερώτηση αν η συμμαχία της ΝΔ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι στρατηγικής σημασίας: «Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έχει ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, οι οποίες εκτιμώ ότι δεν θα γίνουν σύντομα. Από εκεί και πέρα θα δούμε».

naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ