Κυριαρχία Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες δημοσκοπήσεις - Karfitsa.gr
Πολιτική

Κυριαρχία Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Πέντε δημοσκοπήσεις που είδαν τις τελευταίες εβδομάδες το φως της δημοσιότητας καταγράφουν μια σειρά από κοινά συμπεράσματα όπως η μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός αλλά και τη μικρή, απόλυτα φυσιολογική, φθορά της κυβέρνησης την οποία, ωστόσο, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά διψήφια.  Και στις πέντε έρευνες η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη από το 8,4% του Ιουλίου του 2019, αφού ξεκινά από 13,1% και φτάνει μέχρι 17,4%!

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα Political καταγράφει τη μεγαλύτερη διαφορά (17,4%) με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 37,8% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20,4%

Στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα» η διαφορά η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,7% καταγράφοντας ποσοστό 36,4% έναντι 22,7% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη δημοσκόπηση της MRB για τον Star η διαφορά των δύο κομμάτων είναι στο 13,1% με το 35,6% να επιλέγουν τη Νέα Δημοκρατία και το 22,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 14 μονάδες είναι η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 36% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εταιρία Alco για τον Open καταγράφει διαφορά της τάξης του 14,3% με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 38% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις πέντε δημοσκοπήσεις η ΝΔ καταγράφει ποσοστά από 38% έως 35,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στην καλύτερη περίπτωση το 23,5% και στη χειρότερη το 20,4%. Η Νέα Δημοκρατία πλησιάζει το 39,8% των εκλογών του Ιουλίου του 2019 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να απέχει αρκετά από το 31,5% που κατέγραψε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, παραμένοντας κοντά στο 23,7% που σημείωσε στις ευρωεκλογές του 2019.

Παράλληλα σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με τα ποσοστά του, πάντως να μην καταγράφουν άνοδο από το 8,1% που είχε τον Ιούλιο του 2019.

Κυριαρχία Μητσοτάκη

Η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη στην ερώτηση αναφορικά με την καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει υπέρ του διαφορές που ξεκινούν από το 14% και φτάνουν το 30%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σε ορισμένες δημοσκοπήσεις βρίσκεται στην τρίτη θέση, με τους πολίτες να κατατάσσουν στη δεύτερη θέση την επιλογή «κανένας».

Μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημοσκόπηση της Opinion Poll με 47,8% και μικρότερη σε αυτήν της εταιρίας MRB όπου η αποδοχή του φτάνει στο 39,9%.

Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας κινείται από το 25,7% (MRB) και φτάνει στο 17,8% στην έρευνα της Opinion Poll.

 

Ούτε τη φθορά δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών καταγράφεται μια μικρή κυβερνητική φθορά.

Στις δημοσκοπήσεις της Pulse, της Alco και της GPO η κυβέρνηση φαίνεται να έχει μείωση 1% από τις προηγούμενες μετρήσεις των ίδιων εταιριών, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να μπορεί να εκμεταλλευτεί την τάση αυτή καθώς στις περισσότερες μετρήσεις παραμένει σταθερός στα ποσοστά του.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ