Κυβερνητικός βουλευτής της περιφέρειας κάνει λόγο για αθηναϊκό πολιτικό... πριγκιπάτο! - Karfitsa.gr
Πολιτική

Κυβερνητικός βουλευτής της περιφέρειας κάνει λόγο για αθηναϊκό πολιτικό… πριγκιπάτο!

Ζήτησε από την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης να στηρίξει πρόταση για σύγκληση υπουργικού συμβουλίου σε... φωτο Σ. Αυγητίδης

Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης / φωτο Σ. Αυγητίδης

φωτο Σάββας Αυγητίδης – karfitsa.gr

“Ανάλογες θεματικές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου θα μπορούσαν να οργανωθούν στις έδρες των περιφερειών (Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο κ.ο.κ.) όλης της χώρας, έτσι ώστε να καταστεί σαφές ότι για την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η πολιτική ως πράξη λυτρωτική δεν κινείται και δεν οριοθετείται στα στενά όρια του αθηναϊκού πολιτικού και τηλεοπτικού πριγκιπάτου, αλλά αφορά το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας»

Στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που αφορούσε στον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος στην Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά, κατέθεσε την πρότασή για Ειδική Θεματική Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη (και ζήτησε από την Υφυπουργό να το μεταφέρει στην Κυβέρνηση), με ατζέντα τις ανοιχτές πληγές της πόλης.

Όπως είπε  «Τα χρονίζοντα προβλήματα και οι πληγές του μνημονίου αποτυπώνονται καθημερινά στο σώμα της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης μας. Οι μαύρες τρύπες είναι ορατές. Το μετρό καρκινοβατεί, το λιμάνι απαξιώνεται, το Κ.Θ.Β.Ε. υπολειτουργεί, τα νοσοκομεία καταρρέουν. Η Θεσσαλονίκη μας παραμένει πρωτεύουσα της ανεργίας, με τεράστια ποσοστά στους νέους και τις γυναίκες και χιλιάδες συσσίτια για φτωχούς. Η πόλη καθηλωμένη από το κυκλοφοριακό, η αγορά στριμωγμένη από τα εργοτάξια του μετρό και το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς ο ΟΑΣΘ να μην έχει ακόμα υλοποιήσει το δωρεάν εισιτήριο στις ώρες που μετακινούνται οι εργάτες. Αυτή τη Θεσσαλονίκη παραλάβαμε.

Ζητώ από εσάς κυρία Υφυπουργέ να μεταφέρετε την πρόταση για μία ειδική θεματική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μέσα στον μήνα Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη και στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού με ατζέντα θεμάτων όλα τα προαναφερόμενα ζέοντα θέματα. Η πόλη χρειάζεται ένα επείγον, έκτακτο πρόγραμμα με αξιοποίηση όλων των δυνατών Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Με κινητοποίηση τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα

Στην κατεύθυνση αυτή ανάλογες θεματικές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου θα μπορούσαν να οργανωθούν στις έδρες των περιφερειών ( κ.ο.κ.) όλης της χώρας, έτσι ώστε να καταστεί σαφές ότι για την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η πολιτική ως πράξη λυτρωτική δεν κινείται και δεν οριοθετείται στα στενά όρια του αθηναϊκού πολιτικού και τηλεοπτικού πριγκιπάτου, αλλά αφορά το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας»

Υφυπουργός Κόλλια - Τσαρουχά, φωτο Σάββας Αυγητίδης

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ