Λαβρόφ: Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα (VIDEO) - Karfitsa.gr
Πολιτική

Λαβρόφ: Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα (VIDEO)

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση

Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο συμφωνήθηκε η αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για πιθανή αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε «είμαστε πολύ ανήσυχοι για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ήπειρο. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της αποσταθεροποίησης. Η Ελλάδα θέλει να εξηγήσει στους εταίρους της ότι όλα τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας, μέσω των διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση».

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη σταθερή της θέση υπέρ της Κύπρου σημειώνοντας πως «η σχέση μας με τη Ρωσία είναι μια σχέση ειλικρινούς φιλίας»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του, δήλωσε ότι: «Εκτιμούμε την εποικοδομητική θέση της Ελλάδας στις σχέσεις Μόσχας – Ε.Ε.», ενώ δεν δίστασε να εκφράσει τη στήριξή του, λέγοντας πως «η Ρωσία θα εξετάσει αίτημα βοήθειας προς τη χώρα μας, εάν το καταθέσει η Ελλάδα».

Σημειώνεται, ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε πως εξίσου Ελλάδα και Ρωσία υποστηρίζουν έναν «ενιαίο χώρο ασφαλείας που θα εκτείνεται από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό».

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ