"Λευκή Νύχτα" στη Θεσσαλονίκη μόνο στα... χαρτιά και τις σκέψεις! - Karfitsa.gr
Οικονομία

“Λευκή Νύχτα” στη Θεσσαλονίκη μόνο στα… χαρτιά και τις σκέψεις!

Ακυρώθηκε πριν καλά-καλά... "στηθεί" η γιορτή της αγοράς!

agora kentriki

του Βαγγέλη Στολάκη

«Μαύρισε» η… Λευκή Νύχτα της Θεσσαλονίκης πολύ πριν τα καταστήματα της πόλης ανάψουν τα φώτα τους για να υποδεχτούν τους 135.000 επισκέπτες του τριημέρου της πόλης εξαιτίας της 26ης AGROTICA.

Τα μπλόκα των αγροτών αλλά και η δυσαρέσκεια που υπάρχει σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους εξαιτίας των αλλαγών που επιχειρεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό ήταν αρκετά για να αναγκάσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να «μπλοκάρουν» τουλάχιστον προς το παρόν τις σκέψεις για τη διοργάνωση Λευκής Νύχτας.

Όπως συμβαίνει σε αρκετούς δήμους της χώρας, τις ημέρες της Λευκής Νύχτας τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και εξυπηρετούν τους καταναλωτές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις διοργανώνονται και ειδικά happening.

Κάτι αντίστοιχο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και αύριο στη Θεσσαλονίκη. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και τα επεισόδια με την αστυνομία που είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωση των εγκαινίων της 26ης AGROTICA άλλαξε τα σχέδια των εκπροσώπων των εμπόρων της χώρας.

«Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε τα καταστήματά μας» αναφέρει στο karfitsa.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης.

«Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε ενώ όλη η Ελλάδα είναι στους δρόμους και τα μπλόκα» συνεχίζει ο κ. Φιλιππίδης. «Τα πράγματα είναι ρευστά. Εμείς θέλαμε να γιορτάσουμε στην αγορά της Θεσσαλονίκης και να υποδεχτούμε στα καταστήματά μας τους 135.000 αγρότες- επισκέπτες της AGROTICA. Ήρθαν τα τρακτέρ μέσα στην πόλη. Δεν μπορούμε να κάνουμε χαρές και πανηγύρια την ώρα που η αναταραχή είναι τόσο μεγάλη» καταλήγει ο κ. Φιλιππίδης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ