«Λευκός καπνός» για διευθέτηση οφειλών στο δήμο Θεσσαλονίκης! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

«Λευκός καπνός» για διευθέτηση οφειλών στο δήμο Θεσσαλονίκης!

Βρέθηκε λύση μετά τις επαφές του δημάρχου στην Αθήνα

dimotiko-sumvoulio02032015 (8)Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Στην πολυπόθητη λύση έφτασαν μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις στην Αθήνα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για την περίφημη οφειλή των 16,5 εκ. ευρώ.

Όπως είχε γίνει γνωστό επρόκειτο για εισφορές δημοτικών υπαλλήλων οι οποίες δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την περίοδο 1999-2008 – περίπου 6,9 εκατ. ευρώ αφορούν την κύρια οφειλή και άλλα 9,6 εκατ. ευρώ για τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Όπως εξήγησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα στο karfitsa.gr, «ο δήμος κατάφερε να έρθει σε συμφωνία καταβάλλοντας με μία δόση 5 εκ. ευρώ για το κεφάλαιο των 6,9 εκ ευρώ από παρακρατηθέντες πόρους».

Όσο για τα 1,9 εκ. ευρώ που απομένουν η αντιδήμαρχος τόνισε ότι θα εξοφληθούν με ρύθμιση οφειλών του δημοσίου σε δώδεκα δόσεις. Για το ζήτημα αναμένεται να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ τις επόμενες ημέρες.

«Είναι εφικτό να εξοφληθεί το χρέος, ωστόσο έχουμε αναγκαστικά ανατροπή του προϋπολογισμού μας», τονίζει η κ. Ρανέλλα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η διοίκηση είναι αποφασισμένη να εξυγιάνει τα οικονομικά του δήμου ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία.

«Ελπίζουμε μόνο να μην έχουμε και νέο πόρισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Οικονομικών.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ