Λευκός Οίκος "Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της Ρωσίας οφείλεται..." - Karfitsa.gr
Διεθνή

Λευκός Οίκος “Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της Ρωσίας οφείλεται…”

Άμεση η αντίδραση των ΗΠΑ στην κάλπη της Κριμαίας που κάνει λόγο για βία και ...

Άμεση ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος που έδειξαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας ζητά την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αποτέλεσμα της βιας και του φόβου από τη Ρωσική εισβολή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» σχολίασε σε ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τα πρώτα exit poll ο Λευκός Οίκος.

«Καμία απόφαση δεν θα πρέπει να ληφθεί για το μέλλον της Ουκρανίας χωρίς την ουκρανική κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία συπληρώνεται ότι «η ουκρανική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της να συζητήσει την αυξημένη αυτονομία της Κριμαίας και οι προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Ουκρανούς να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της χώρας».

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα ότι αντί για την αποδοχή των προτάσεων για την παρουσία διεθνών παρατηρητών στην Κριμαία, προχώρησε σε κλιμάκωση της στρατιωτικής της παρέμβασης και ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Προειδοποιεί τέλος τη Ρωσία ότι με τις «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές τις κινήσεις» θα υποστεί συνέπειες από τις κυρώσεις που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ