, Δευτέρα
26 Φεβρουαρίου 2024

Γάμος ομοφύλων: Τρία παιδιά ζευγαριών εξομολογούνται – «Δεν έχουμε καμία διαφορά από μια στρέιτ οικογένεια» (Video)

Τρία παιδιά που μεγαλώνουν σε ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες περιέγραψαν την ζωή τους, τα συναισθήματα τους και έστειλαν το δικό τους μήνυμα μιλώντας στους Πρωταγωνιστές και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο 16χρονος Γιάννης

Ως «κανονικά» χαρακτήρισε ο Γιάννης τα παιδιά του χρόνια «με τη μητέρα μου και με τη δεύτερη μητέρα μου». «Ήταν σαν μια κανονική οικογένεια στην Ελλάδα, με τις καλές, τις μέτριες και τις κακές μέρες. Μεγάλωσα σε οικογένεια που με αγαπούσαν πολύ σε κάθε στάδιο της ζωής μου, δεν υπήρχε καμία διαφορά από μια στρέιτ οικογένεια», είπε.

Πώς το αντιμετώπιζαν οι συνομήλικοί του την οικογένεια του; «Στους πιο κοντινούς φίλους έλεγα ότι έχω δύο μητέρες, Στην αρχή ήταν λίγο μπερδεμένοι αλλά μετά από μια εξήγηση, έβλεπα ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα» είπε και τόνισε ότι «εγώ δεν βίωσα μπούλινγκ, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις. Είμαι στρέιτ αλλά ποτέ δεν ντράπηκα για την οικoγένειά μου».

«Μια οικογένεια στρέιτ με μια οικογένεια ΛΟΑΤΚΙ δεν έχει καμία διαφορά στην αγάπη και τη φροντίδα στα παιδιά τους» τονίζει το νεαρό αγόρι.

«Εκείνη η ημέρα ήταν μια από τις πιο χαρούμενες της ζωής μου»

«Ήξερα από πάντα ότι (σ.σ. η μητέρα της) ήταν με γυναίκες αντί για άντρες. Πριν από οχτώ χρόνια η μαμά μου γνώρισε τη Μαρίνα και παντρευτήκανε. Εκείνη η ημέρα ήταν μια από τις πιο χαρούμενες της ζωής μου. Ήταν η στιγμή που δημιουργήθηκε η οικογένεια και ένιωσα την αίσθηση της οικογένειας», είπε η 20χρονη Ανατολή.

«Πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι εμάς τα παιδιά δεν μας νοιάζει αν οι γονείς μας είναι με άντρα ή με γυναίκα και το μόνο που μας νοιάζει είναι να νιώθουμε αγάπη και φροντίδα, ότι είναι στο πλευρό μας και εγώ το έχω νιώσει αυτό με τη Μαρίνα. Είμαι ευγνώμων που βρήκαν η μια την άλλη επειδή είναι χαρούμενη (σ.σ. η μητέρα της) και αυτό θέλουν όλα τα παιδιά. Αυτή την την ευτυχία που νιώθουν την εισπράττω εγώ γιατί μπορούν και αυτές μετά να είναι καλοί γονείς» προσθέτει η 20χρονη κοπέλα.

«Δεν έπαιξε ποτέ ρόλο στις επιλογές μου ο σεξουαλικός προσανατολισμός του πατέρα μου»

Η Μαρίλη είναι 25 ετών και τα τελευταία οχτώ χρόνια μεγαλώνει με δύο μπαμπάδες ενώ όπως είπε «πιο πριν ήμουν με τη μαμά και τον μπαμπά». «Αυτή η αλλαγή προέκυψε επειδή ο μπαμπάς μου ερωτεύτηκε έναν άνδρα. Με τη μητέρα μου είχαν αποφασίσει να έχουν ανοιχτό γάμο και όταν έγινα 18 πήραν διαζύγιο και από τότε έχω δύο σπίτια, το ένα με τη μαμά μου και το άλλο με τους μπαμπάδες μου».

Η αλλαγή για εκείνην έγινε όταν ήταν 15 ετών οπότε «ξεκινήσαμε να είμαστε οικογένεια με τους δύο μπαμπάδες». Πως βίωσε την αλλαγή; «Πολύ φυσιολογικά γιατί ήταν ο έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Ο μπαμπάς μου έλεγε πάντα ότι ερωτευόμαστε ψυχές και όχι ανθρώπους και οι ψυχές δεν έχουν φύλο», απάντησε.

«Ποτέ δεν ήταν μυστικό για την οικογένεια μας. Στο pride του 2015 συμμετείχαμε οικογενειακώς, η μαμά, ο μπαμπάς και εγώ με το σωματείο διεμφυλικών. Η γιαγιά μου την έχει αγκαλιάσει αυτή τη σχέση, όπως και όλη η οικογένεια έχει αγκαλιάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του πατέρα μου. Κάτι μακρινοί συγγενείς που έχει τύχει να εκφράσουν ομοφοβία, η οικογένειά μου και εγώ τα έχουμε εξοστρακίσει».

«Δεν επιτρέπω στον κύκλο μου να εκφράζουν ομοφοβικές απόψεις. Μιλάω ανοιχτά για να δω αν ο άνθρωπος που είναι δίπλα μου το πιστεύει όταν λέει ότι δεν είναι ομοφοβικός. Θα ήθελα πολύ να κάνω μια οικογένεια με τον άντρα μου στο μέλλον. Σκέφτομαι και τα παιδιά, τα πάω πολύ καλά μαζί τους. Είμαι στρέιτ γυναίκα. Δεν ένιωσα ποτέ έλξη στις γυναίκες, θα μπορούσε αλλά δεν συνέβη. Δεν έπαιξε ποτέ ρόλο στις επιλογές μου ο σεξουαλικός προσανατολισμός του πατέρα μου».