, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Μιχάλης Οικονόμου – Γιώργος Μακρής: Το παιδί μας ήρθε σαν ένα γρήγορο δώρο

Στην εκπομπή της Τζένης Θεωνά “Μαμά–δες”, βρέθηκαν καλεσμένοι ο Μιχάλης Οικονόμου και ο σύντροφός του, Γιώργος Μακρής.

Οι δύο ηθοποιοί, μεταξύ άλλων, μίλησαν για τη σχέση τους που μετρά οκτώ χρόνια και τον τρόπο που απέκτησαν το παιδί τους.

«Δύο μήνες πριν γεννηθεί το παιδί προέκυψε η σκέψη να κάνουμε οικογένεια. Σε αντίθεση ίσως με άλλα ζευγάρια που μπαίνουν στη διαδικασία να το προγραμματίσουν, να πάνε για εξωσωματικές ή να βρουν μια παρένθετη μητέρα, το παιδί μας ήρθε από ένα συγγενικό πρόσωπο και, επειδή ήταν μονόδρομος πως θα πήγαινε σε ένα ίδρυμα, έπρεπε να πάρουμε ένα είδος γρήγορης απόφασης για να δούμε αν θα το κυνηγήσουμε εμείς με την ευκολία της συγγένειας με το πρόσωπο αυτό. Αν δεν υπήρχε αυτή η συγγένεια θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, οπότε θα μπαίναμε σε μια άλλη διαδικασία.

Οπότε με έναν τρόπο μας ήρθε σαν ένα γρήγορο δώρο και γρήγορα μεταξύ μας κοιταχτήκαμε στα μάτια και μπήκαμε στη διαδικασία να κινήσουμε όλο αυτό το ζήτημα νομικά. Μέχρι τότε όμως εγώ, δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια πολύ δεμένη και πάντα μου δημιουργούνταν η αίσθηση πως θέλω να γίνω πατέρας αλλά, μεγαλώνοντας και βλέποντας ότι η σεξουαλικότητα μου πάει σε έναν χώρο που δεν συνηθιζόταν να υπάρχει αυτό σαν δεδομένο και σαν δυνατότητα, κάπως το είχα αποβάλλει, και με έναν πόνο ίσως, από το μυαλό μου. Πάντα όμως έρχονταν διάφοροι άνθρωποι και μου έλεγαν ότι θα γινόμουν τρομερός πατέρας. Αλλά ήρθε αυτό το πράγμα και έχοντας την ασφάλεια ενός ανθρώπου σαν τον Γιώργο δίπλα μου άλλαξε η ζωή μου», είπε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Από τη δική του πλευρά, ο Γιώργος Μακρής είπε: «Δεν είπα ποτέ στη ζωή μου ότι δεν θα κάνω οικογένεια, ήξερα ότι κάτι θα γίνει. Ήθελα κάτι μεγάλο κατευθείαν, δεν ήθελα τα βρεφικά. Τώρα που είναι εκεί 3,5 είναι άλλο πράγμα».