, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ο Michal Budryk νέος πρόεδρος του Stockholm Pride

Το Stockholm Pride πραγματοποίησε μια ετήσια συνάντηση με μεγάλη συμμετοχή στις 10 Μαρτίου, όπου ο Michal Budryk εξελέγη νέος πρόεδρος του Stockholm Pride 2024.

«Είναι απίστευτα τιμητικό. Είναι μια πολύ υπεύθυνη αποστολή μεγάλης σημασίας για ολόκληρη την κοινότητα, ιδίως στο σημερινό κοινωνικό και πολιτικό κλίμα. Βρήκα τους ανθρώπους μου εδώ και είμαι χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να ανταποδώσω την κοινότητα και τη Σουηδία», δήλωσε ο Michal Budryk.

Το 2024, με βάση το φετινό θέμα «Πιο δυνατοί μαζί», ο Michal Budryk θέλει να συμβάλει στη συνοχή της κοινότητας με επιπλέον έμφαση στην ψυχική υγεία.

«Είμαστε από τους πιο ευάλωτους από αυτή την άποψη. Πολλές πληγές δεν φαίνονται στην επιφάνεια και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε ακόμη και στις συναντήσεις μεταξύ μας. Μια ευγενική λέξη, μια φιλική χειρονομία, ένα χαμόγελο μπορεί μερικές φορές να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Θέλω να συνεισφέρω στο να νιώθουμε όλοι μας ευπρόσδεκτοι, σεβαστοί και συμπεριλαμβανόμενοι και να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα όπως είμαστε, λέει ο Michal Budryk», τόνισε.

«Υπάρχουν πολλοί τομείς όπου η πρόοδος για τα δικαιώματα LGBTQ+ έχει σταματήσει ή έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ελπίζω ότι ήδη το καλοκαίρι, όταν εγκαινιάζουμε το Stockholm Pride 2024, μπορούμε να γιορτάσουμε νέα πρόοδο», τόνισε.

Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου το 2024 είναι οι Vera-Linn Lanängen, αντιπρόεδρος, Johan Molander, ταμίας, Per Wahlberg, Cornelia Karlsson, Mats Nordström, Anne Hööglund, Saga Rosén και προηγουμένως εκλεγμένος Marcus Sköld.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.