, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο λόγος για την ηθοποιό Μυριέλλα Κουρεντή, η οποία μιλώντας για τον ρόλο της στην παράσταση «Χαμάμ Γυναικών», αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.
«Είχα διαβάσει το έργο στα αγγλικά και μου άρεσε…. Με συγκινεί ο ρόλος της Αυγής, μου χαμογέλασε και μου είπε ότι γι’ αυτόν τον ρόλο με προόριζε. Αυτή η κοπέλα παλεύει με ένα μεγάλο ψυχολογικό τραύμα που της είχε αφήσει η σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε μικρή, με αποτέλεσμα να κλειδωθεί ψυχολογικά. Στα 28 της έχει έναν χαρακτήρα 14χρονου κοριτσιού που δεν έχει ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά τoυ, υπό την πίεση μιας ψυχωτικά αυστηρής μητέρας. Το πιο συγκινητικό είναι πως αυτή η κοπέλα βγαίνει μια φορά την εβδομάδα από το σπίτι της για να πάει στο δημοτικό χαμάμ, που είναι και η μοναδική της κοινωνικοποίηση».

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί και η ίδια παρενόχληση: «Μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Μια πολύ έντονη όταν ήμουν μικρή και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Έγινε κατά τη διάρκεια υποτιθέμενης οντισιόν για δουλειά. Ήμουν 19 τότε, στο δεύτερο έτος στη σχολή, και όταν έφυγα από εκεί μου πήρε πολύ καιρό να το συζητήσω και να συνειδητοποιήσω ότι δεν έφερα κάποια ευθύνη, ότι δεν προκάλεσα. Αρχικά, δεν είχα καταλάβει ότι είχα υποστεί σεξουαλική παρενόχληση».
Στην συνέντευξη επισήμανε «Ήμουν σε άρνηση. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα επόμενα βράδια. Όταν το συζήτησα πολύ αργότερα με τον γνωσιοθεραπευτή μου, συνειδητοποίησα πως ουσιαστικά δεν είχα κάνει τίποτα. Μετά έμαθα πως ο συγκεκριμένος το έκανε κατά κόρον και του είχαν κάνει αναφορά στην Αστυνομία πολλές κοπέλες. Συνέβη αρκετές φορές και αργότερα, αλλά το αντιμετώπισα εντελώς διαφορετικά. Πλέον είμαι πολύ επιθετική, γιατί πιστεύω ότι το κακό δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με καλοσύνη».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.